""

 
!!!!!!!!! LAST MINUTE AJÁNLATOK !!!!!!!! <<<< ALAPÁR 2 FŐ RÉSZÉRE >>>>
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

FAKULTATÍV PROGRAMOK

 

Egész napos Tirana és Kruja városlátogatás

Fedezze fel az albán főváros Tirana látványosságait és Albánia bölcsőjét, Kruja-t

Tirana régi és új látnivalóit egybekötjük Albánia történelmével. Indulás után az idegenvezető áttekintést ad Albánia történelméről, majd Tiranába érve elsőként a bektashi muszlimok világközpontját keressük fel, melynek múzeumában egy darabka magyar földdel is találkozunk. Utána a belváros látnivalóival ismerkedünk meg.

Megnézzük a Szkander bég teret, a Piramist, felkeressük az Emlékparkot, ahol bunkert is láthatunk, utána bemegyünk a Blloku-ba, mely a kommunista éra alatt lezárt terület volt, és megnézzük, hol lakott a diktátor Enver Hoxha. Szabadprogram keretében lehetőség lesz ebédelni.

Ebéd után Kruja-ba indulunk, mely Albánia bölcsője, az albánok nemzeti hősének Szkander bégnek szülőhelye. Ő volt az, aki 25 éven át megállította az ottománokat, ezért a Pápától „a Kereszténység védelmezője” címet érdemelte ki. Megtekintjük a Szkander bég múzeumot a várban, majd a Néprajzi Múzeumot. Végül sétálunk a bazárban, mely Albánia legöregebbje, és ahol a legjobb kézműves termékeket és szuveníreket vásárolhatjuk meg.

Árak

45 Euro per fő  8 - 20 jelentkező esetén

35 Euro per fő 21- 30 jelentkező esetén

 

A kirándulás tartalmazza:

Idegenvezetést magyar nyelven

Kényelmes, légkondicionált autóbuszt

A belépőket a Szkander bég múzeumba, a Néprajzi Múzeumba és a bektashi tettyébe

Az ár nem tartalmazza:

Az ebéd árát (opcionális)

  • Gyermekeknek 0-2 éves korig ingyenes
  • 2-10 éves korig 50% kedvezmény

 

Egész napos kirándulás Berat-ba

Kirándulás Berat-ba, Albánia egyik legkülönlegesebb városába

„Aki nem járt még Berat-ban, nem látta Albániát.” - tartja a mondás. Ezért egy napos kirándulásra indulunk a 2400 éves városba, mely UNESCO világörökségi helyszín. A Kr. e. III. században illír törzsek által alapított erődített település Antipatrea néven volt ismert. 1417-ben a város ottomán fennhatóság alá került és több mecset is épült. Berat a Tomorr és Shpirag hegyek lábánál fekszik, az Osum-folyó partján. Fehér, sokablakos házairól híres, melyek egymás mellett-felett olyan látvány nyújtanak, mintha egymásra épültek volna, ezért „ezerablakos” városnak is hívják, mely szűk, macskaköves utcáival megőrizte egyedi stílusát.

A várban ma is élnek családok, mindennapi életterük ugyanaz, mint őseiknek is volt évszázadokkal ezelőtt. A program keretén belül felkeressük a várban a Nagyboldogasszony templomot, mely Onufri-ról elnevezett múzeumként szolgál. Onufri a 16. század híres ikonfestő művésze volt, aki Albániában és Görögországban számos templomban alkotott, és az általa használt speciális vörös színről ismert. Berat ugyancsak híres az ott talált két Újtestamenturmról, a Bíbor-kódexről a VI. századból, és az Arany kódexről a IX. századból. A múzeum meglátogatása után körbejárjuk a várat, melynek során pazar kilátásban lesz részünk. Majd leereszkedünk a városba, ahol szabadprogram keretében lehetőség lesz ebédelni. A program után visszatérünk a szállodába.

 

Árak

45 Euro per fő   8 - 20 jelentkező esetén

35 Euro per fő  21- 30 jelenktező esetén

 

Az ár tartalmazza:
Idegenvezetés magyar nyelven
Kényelmes, légkondicionált autóbusz

Belépők a várba és az Onufri-múzeumba

Az ár nem tartalmazza:

Az ebéd árát (opcionális)

  • Gyermekeknek 0-2 éves korig ingyenes
  • 2-10 éves korig 50% kedvezmény

 

FONTOS! A Sun & Fun Holidays csupán közvetítői szerepet vállal a kirándulásokkal kapcsolatban. A kirándulások aktuális programjáról, a kirándulásokon való részvétel feltételeiről, valamint az árakról a helyszínre érkezéskor helyi képviselőnk ad tájékoztatást.

A minimum létszám kirándulásonként változik, erről minden esetben helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. A gyakorlat szerint az indulás előtti napon lemondott utazások esetében csak orvosi igazolás bemutatásával igényelhető visszatérítés a befizettet részvételi díjból. Kérjük, tájékozódjanak a programok lemondási feltételeinek részleteiről helyi képviselőnknél. Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a kirándulásokkal kapcsolatos panaszokat kizárólag a helyszínen, képviselőinkkel tudják intézni. A helyi szervező fenntartja a jogot a program változtatására.