""

 
 • Bonita

  HUF/fő/7 Éj 88 303 HUF

  SZOBA & REGGELI
  2018.07.24
 • Sandy Beach Resort

  HUF/fő/7 Éj 131 990 HUF

  SZOBA & REGGELI
  2018.08.28
 • Germany

  HUF/fő/7 Éj 134 747 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2018.07.24
 • Premium Beach Hotel

  HUF/fő/7 Éj 219 990 HUF

  FÉLPANZIÓ
  2018.08.28
!!!!!!!!! LAST MINUTE AJÁNLATOK !!!!!!!! <<<< ALAPÁR 2 FŐ RÉSZÉRE >>>>
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

FAKULTATÍV PROGRAMOK

 

Egész napos Tirana és Kruja városlátogatás

Fedezze fel Albánia fővárosának, Tiranának legfontosabb látnivalóit!
Tirana új és óvárosának legfontosabb látnivalói kerültek kombinálásra a program során, hogy Albánia történelmében utazást tehessünk. Idegenvezetőnk rövid történelmi áttekintést ad az országról, majd séta a városközpont felé. Látogatás a Nemzeti Történelmi Múzeumban.

Ezt követően séta a Piramishoz, mely Albánia teljhatalmú diktátorának, Enver Hoxha-nak, saját lánya által tervezett Mauzóleuma. Mielőtt belépnénk Tirana „Blloku” (Blokk) városrészébe, megtekintjük a „Post Bllok” emlékművet, mely a terrort, a paranoiát és az elszigetelődést jelképezi, mint a diktatúra eszközeit.

A látogatás után ebédszünet. Idegenvezetőnk a helyszínen tud éttermet javasolni igényeiknek megfelelően.

Ezután utunkat Kruja irányába vesszük, mely az albán ellenállás szimbólumává vált a török kori időkben, az albán nemzeti hős, Szkander Bég irányítása alatt. A „Kereszténység védelmezője” címét azzal szerezte, hogy 25 évig tartotta fel a török seregeket. Látogatás a Szkander Bég Múzeumban és a gazdag Néprajzi Múzeumban. Látogatás a híres Kruja-i bazárban, ahol a legjobb kézműves termékeket és szuveníreket vásárolhatjuk meg.

Ár: kb. 27 EUR/fő

Az ár tartalmazza: angol nyelvű idegenvezetést magyar fordítással, transzfert, belépőt a Nemzeti Történelmi Múzeumba és a Szkander Bég Múzeumba.

Az ár nem tartalmazza: ebéd, borravalók.

 

Egész napos kirándulás Berat-ba

Berat történelmi részei 2008 óta az UNESCO Világörökség részét képezik, különleges építészeti stílusuknak köszönhetően. A több, mint 2400 éves város Albánia egyik legszebb városa. Az i.e. 3. században, illír törzsek által alapított erődített település Antipatrea néven volt ismert. 1417-ben ottomán fennhatóság alá került, így több mecsetet is építettek a városban. Berat a Tomorri-hegység lábánál, az Osum folyó partján található.

A zöld lejtőn, folyó mentén épült város feltűnő látványt nyújt, amint előtűnik. Hófehérre meszelt, sok ablakkal rendelkező házai miatt nevezik az „ezer ablak városának”. Messziről nézve úgy tűnik, hogy a házak egymásra épültek. Szűk, kővel burkolt utcáival, megjelenésével a város megőrizte egyedi építészeti stílusát.

A vár az egyetlen olyan vár Albániában, melynek falain belül mai napig lakóházakat találunk. Lakói mindennapi élete ugyanúgy zajlik, mint elődjeiké évszázadokkal korábban. Meglátogatjuk a várat, a Szent Mária templomot, mely az Onufri Múzeumnak ad helyet, mely egy csodálatos ikon gyűjteménynek ad otthont, két - a nyilvánosság előtt zárva tartott - templomot és a Néprajzi Múzeumot.

Onufri, akinek nevét a múzeum viseli, egy XVI. századi albán festő mester, aki számos templomi ikont Albániában és Görögországban. Nevét a piros szín egy különleges árnyalata őrzi.

Berat híres továbbá az itt talált VI. és IX. századból származó Új Testamentumról is.

Ebédelési lehetőség a várban, mely által megismerkedhetünk az albán konyha házias ízeivel. Ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Mangalem régi városrészét elhagyva visszautazás tengerparti szállodáinkba.

Ár: kb. 26 EUR/fő

 Az ár tartalmazza: angol nyelvű idegenvezetést magyar fordítással, transzfert, belépőt a Berat várba és az Onufri Múzeumba.

Az ár nem tartalmazza: ebéd, borravalók.

 

Egész napos Durres városlátogatás

Durres egyike Albánia legrégebbi városainak, valamint az ország első és talán legfontosabb egykori görög kolóniája. Az egykori Corcyra (mai Korfu) szigetről ideérkező telepesen i.e. 627-ben alapították. Az ókori görög és római költők „Csodálni való városnak” nevezték templomai, szobrai és más épületei miatt.

Ma már csak kevés rom emlékeztet minket a város dicső napjaira, főképp a földrengések miatt. A város folyamatos lakott terület volt története során, s ennek megfelelően alakult át. Megtekintjük együtt az Amfiteátrumot kívülről, akik azonban közelebbről is szemügyre vennék az Amfiteátrumot, belépőjegy vásárlása mellett megtehetik.

Látogatásunkat a Cantina Scanderbeg likőrgyárban folytatjuk, mely az „Ali Kelendi” élelmiszergyár részét képezi. Az 1960. július 10-én átadott Tirana – Durres országút mentén fekvő gyár látta el egész Albániát likőr esszenciákkal. Az itt készült likőrök természetes, Albániában megtalálható alapanyagokból, különböző növényekből és gyümölcsökből készülnek. Itt készítik titkos recept alapján a híres „Gjergj Kastrioti Skënderbeu” konyakot. Kóstoló után visszautazás a szállodába.  

Ár: kb. 16 EUR/fő

Az ár tartalmazza: angol nyelvű idegenvezetést magyar fordítással, transzfert, belépőt a likőrgyárba.

Az ár nem tartalmazza: ebéd, belépőt az Amfiteátrumba, borravalók.

  

FONTOS! A Sun & Fun Holidays csupán közvetítői szerepet vállal a kirándulásokkal kapcsolatban. A kirándulások aktuális programjáról, a kirándulásokon való részvétel feltételeiről, valamint az árakról a helyszínre érkezéskor helyi képviselőnk ad tájékoztatást.

A minimum létszám kirándulásonként változik, erről minden esetben helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. A gyakorlat szerint az indulás előtti napon lemondott utazások esetében csak orvosi igazolás bemutatásával igényelhető visszatérítés a befizettet részvételi díjból. Kérjük, tájékozódjanak a programok lemondási feltételeinek részleteiről helyi képviselőnknél. Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a kirándulásokkal kapcsolatos panaszokat kizárólag a helyszínen, képviselőinkkel tudják intézni. A helyi szervező fenntartja a jogot a program változtatására.