""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

FAKULTATÍV PROGRAMOK 2018

 

Szozopol és a Ropotamo-folyó (hétfő, csütörtök - egész napos)

A Napospartról elindulva útba ejtjük Pomorie-, ahol megtekintjük a Szt. György kolostort. Ezután Szozopolba látogatunk, ahol helyi idegenvezetőnk segítségével ismerkedünk a hangulatos óvárossal. Sétánk után elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket, délután pedig hajókázunk a Ropotamo folyón, miközben betekintést nyerhetünk a környező nemzeti park élővilágába. Kora délután Burgaszban tölthetünk egy kevés szabadidőt, majd visszaindulunk Napospartra.

Ár: kb. 66 BGN/fő

 

Neszebári élmények és hajókázás (délutáni program)


Megismerkedünk az UNESCO kulturális világörökségi listájára is felkerült varázslatos neszebári óvárossal, helyi idegenvezető kíséretében. A kellemes hangulatú séta közben meglepetés megállóval, élményekkel szolgálunk, sőt, a híres bolgár cacát is megkóstoljuk (egészben kisütött apró halak). Az időjárás függvényében hajóval megyünk vissza a Napospartra, Neszebár óvárosát megkerülve, vagy hajózunk Ravda irányába a Neszebári-öbölben. Kultúra, kaland, hajókázás egy délutáni program keretében!

Ár: kb. 90 BGN/fő

 

Kirándulás Várnába (egész napos) 


Reggel busszal utazunk Várnába. Helyi idegenvezetőnk elkalauzol a Delfináriumhoz, ahol majdnem 1 órás delfin-show-val szórakoztatják a közönséget. Buszos városnézés keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel, ebédelünk, majd megtekintjük az egyik legrégebbi, és legjobb állapotban megmaradt bolgár sziklakolostort, az Aladzsa-kolostort, amely Várnától csupán néhány kilométerre található.

Ár: kb. 45 BGN/fő

Off road program (egész napos)


Az indulást követően járatlan, igazi off-road útvonalon vágunk neki a Balkán-hegység keleti lejtőinek. Többször megállunk a gyönyörű tájat fényképezni. Útközben egy háborítatlan tengerparti szakaszon pihenünk, hogy aztán új lendülettel vágunk neki a „játszótér” felé vezető hátralévő útnak. A „játszótéren” quadozunk, lovaglunk, nyíllövő képességeinket tesszük próbára, légpuskával célba lövünk vagy szekérfogattal próbálkozunk. Innen tovább indulunk a Balkán-hegység és Bulgária legkeletibb csücskébe, ahol, ha szerencsénk van messziről még a delfinek táncát is megcsodálhatjuk. Ebéd után (roston csirke, krumpli saláta, sör vagy üdítő) egy tiszta, ám eldugott tengerparti szakaszon, Irakliban fürdőzhetünk kb. 1-1,5 órán keresztül. Hazafele már a főúton haladunk.

Ár: kb. 76 BGN/fő

Bolgár falu, bolgár vacsora (szerda - esti program)


Némi buszozás után megérkezünk egy bolgár faluba, ahol nagy szeretettel, síppal, dobbal, jó hangulattal, étellel és itallal fogadnak minket. A jellegzetes helyi ízek kóstolása, a 3 fogásos vacsora után szomjunk oltására választhatunk fehér- vagy vörösbort, amíg ki nem fogy a hordó (ilyen még nem történt). Vacsora után folklór műsorral kedveskednek a házigazdák, az est fénypontja pedig Igor barátunk parázson járása, a nesztinár („parázstánc”) keretében. Táncos mulatság minden korosztálynak!

Ár: kb. 50 BGN/fő

Kalózhajó (Tattoo - Sun’N’Fun) – kisgyermekes családoknak is (félnapos)

Reggel busszal megyünk Neszebár kikötőjébe, ahol Kalóz Jack kezébe adjuk az irányítást. A kis kalózok szülői kísérettel szállhatnak fel a hajóra, majd kezdetét veszi a délelőtti foglalkozás. Lesz a 3 szintes hajón rajzverseny, vetélkedő, kincskeresés, és amikor eljön az idő, salátával, paradicsommal, sült krumplival, különböző bolgár húspogácsákkal és rizskörettel csillapítjuk az étvágyunkat, sőt a gyerekek még hamburgert is kaphatnak. A tengeren tartunk egy megállót, ekkor fürdésre is alkalom adódik, jó idő esetén pedig a csúszdát is használhatjuk. A szülők nyugalmát közben korlátlan sörfogyasztás biztosítja. Az út során a felnőttek és gyermekek számára egyaránt üdítő és ásványvíz áll rendelkezésre,amely korlátlan mennyiségben fogyasztható.

Aquapark - minden nap

Bulgária legnagyobb és legjobban felszerelt aquaparkjába a főúton 5-10 percenként közlekedő ingyenes transzferbusszal utazunk. Van itt minden: Tsunami, Fekete-lyuk, Crazy river, pillangó medence és vízi bár, csúszda erre - csúszda arra...Szabadesés, vad kobra, szlalom és ez még nem minden! Ne hagyják ki ezt az élményt!

Kirándulás Isztambulba NON-STOP (egész napos - útlevél szükséges) 

Este indulunk el Isztambul irányába, a nyüzsgő, müezzinek énekétől és a bazár zajától zajos, a kelet kapujának is nevezett török városba. A reggel 8 óra körüli érkezést követően idegenvezetővel tekintjük meg a Kék Mecsetet, a Hippodromot, kívülről megnézzük a Topkapi palotát és az Hagia Sophia-t. Délután fakultatív hajókirándulás keretében hajózunk a Boszporuszon, és vízről megnézzük a csodálatos Boszporusz-hidat is. A kikötőből indulva útba ejtjük az egyiptomi bazárt (fűszerbazár), majd villamossal megyünk a nagy bazárba. Délután elég szabadidő áll rendelkezésre, hogy mindenkikedvére ismerkedhessen Isztambul csodáival. Este 8 körül visszaindulunk Napospartra, tervezett érkezés a hajnali órákban.

Ár: kb. 140 BGN/fő

FONTOS! A Sun & Fun Holidays csupán közvetítői szerepet vállal a kirándulásokkal kapcsolatban. A kirándulások aktuális programjáról, a kirándulásokon való részvétel feltételeiről és az árakról a helyszínre érkezéskor helyi képviselőnk ad tájékoztatást. A gyakorlat szerint az indulás előtti napon lemondott utazások esetében csak orvosi igazolás bemutatásával igényelhető visszatérítés a befizetett részvételi díjból. Magyar nyelvű idegenvezetést a kirándulásokon csak megfelelő létszámú jelentkező esetén tudunk biztosítani. A minimum létszám kirándulásonként változik, erről minden esetben helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. Javasoljuk, ha kirándulni mennek, a kirándulási szelvény segítségével a kirándulás előtti nap délutánján rendeljék meg az ébresztést, a másnap reggeli hidegcsomagot és a késői vacsorát – amennyiben erre szükség van. Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a kirándulásokkal kapcsolatos panaszokat kizárólag a helyszínen, képviselőinkkel tudják intézni.