""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

INFORMÁCIÓK AZ ÜDÜLŐHELYEKRŐL (BULGÁRIA)

terkep_bulgaria.png

NAPOSPART 35 km-re, északra található Burgasztól. Az elmúlt évtizedben számos új hotel, vendéglátóipari, és szórakoztató egység épült, és jelenleg is évről évre nő a számuk. A Napospart Bulgária legnagyobb és legnépszerűbb nyaralóhelye és a magyar utasok körében is az egyik leglátogatottabb üdülőhely. A rengeteg (főleg külföldi) látogatót számos szórakozási lehetőség is kiszolgálja: éttermek sora, bárok, diszkók, sörözők, borozók, és kávézók. A part aranyszínű, homokos, 8 km hosszú, és átlagosan 30-60 méter széles. Néhol homokdűnék teszik változatossá a tájat, közülük a legszebbek Napospart déli részén találhatók. Egy felhősebb napon, vagy akár egy szép, napsütéses délelőtt, a strandolást megunva, érdemes ellátogatni a mindössze 3 km-re lévő Neszebárba.

NESZEBÁR, vagy ahogy sokan ismerik „a bolgár tengerpart gyöngyszeme” egy félszigeten fekvő turistaparadicsom, közel tízezer lakossal. Neszebár ismertetőjeleként szolgál a szélmalom, a bástyák, piros cseréptetős házak és a templom, melynek fehér harangtornya már messziről látható. A várost sokan úgy emlegetik, mint a „templomok városa”: számtalan csodálatos templom található itt, a 6. századi templomromtól egészen a 17. századi fel nem szentelt templomig, melyek építészeti stílusai is nagyon különbözőek. A part irányába haladva látható egy templom, mely egy dologban mindenképp eltér a többitől: a Szent János nevét viselő, fel nem szentelt templom, mely a monda szerint soha nem működött, mert az építkezési munkák vége felé haladva egy munkás lezuhant a magasból és vérével megszentségtelenítette a templomot.

BURGASZ a Fekete-tenger déli részének központja. Az ókori görögök alapították, Pürgösz néven, Apollonia polisz katonai támaszpontjaként, és megfigyelőpontként. A római korban katonai kolóniaként működött, ekkor Deultum-nak hívták. Ez a város Bulgária egyik legnagyobb, és legfontosabb kikötője, a város fontos ipari központja. Utcái kávéházaktól és éttermektől zajosak. Egyik nevezetessége a Tenger kertje majdnem olyan szép, mint a várnai. Katedrálisa, templomai, múzeumai, és az operaháza szintén megérdemlik a rájuk szánt időt. A sétáló negyed apró kávézói, kiülős vendéglői Dél-Franciaországot idézik.

POMORIE-t a nyugodt, zavartalan pihenést kedvelő utasainknak ajánljuk. A városközpontban igazán otthon érezhetjük magunkat, az építészet nagyon hasonló az itthon találhatóhoz, az egyetlen kivétel a Szent György kolostor. A partmenti séta és az utcai zenészek által teremtett hangulat magával ragadja az erre járókat. A központhoz közel található a Pomorie-tó, amely csodás látványt nyújt, főként naplementekor. Pomorie kihagyhatatlan látványosságai az antik, trák kupolasírok. Felhívjuk szíves utasaink figyelmét, hogy Pomorie üdülőrészen a homok alatt kövek, kavicsok találhatóak.

ELENITE üdülőközpont 10 km-re, északra fekszik a Naposparttól. Javarészt finn stílusú házakat találunk itt, melyek száma a 200-at is meghaladja. A piros tetős fehér épületek tengeri kilátással és kis udvarral rendelkeznek. Elenite nyaralóövezetében éttermek, kávéházak, bárok és diszkók szolgálják a kényelmet. Itt is megtalálható: jachtklub, játszóterek, röplabda pályák, minigolf, teniszpályák, fedett medencék, szaunák.

OBZOR kb. 2000 lakossal bíró, a tengerparton húzódó Burgasztól kb. 73 km-re, északra található. A Stara Planina hegység lábainál fekvő várost észak felől a Dvoynista-folyó határolja. A város már a hellén időkben is lakott volt, akkor még Navlohos névre hallgatott. Később, mint Heliopolis – a Nap városa – lett ismert. Az Obzor nevet 1935-ben kapta. Obzor egyik látnivalója az északra fekvő Byala város, ahol az ókori görög erőd maradványai láthatók. Délre egy káprázatos kis települést, Emona faluját érdemes felkeresni.