""

 
 • Jaz Aquaviva

  HUF/fő/7 Éj 177 429 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.06.09
 • Jaz Makadi Saraya Resort

  HUF/fő/7 Éj 154 770 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.06.09
 • Stella Di Mare Beach Resort & Spa

  HUF/fő/7 Éj 132 604 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.06.09
 • Ali Baba Palace

  HUF/fő/7 Éj 141 079 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.08.25
 • Steigenberger Al Dau Beach

  HUF/fő/7 Éj 338 990 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.10.06
 • Premier Le Reve Hotel & SPA

  HUF/fő/7 Éj 258 018 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.06.09
 • Tropitel Sahl Hasheesh

  HUF/fő/7 Éj 175 131 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.06.09
 • Amwaj Blue Beach

  HUF/fő/7 Éj 115 990 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.06.09
 • Three Corners Sunny Beach Resort

  HUF/fő/7 Éj 127 250 HUF

  ALL INCLUSIVE
  2019.06.09
!!!!!!!!! LAST MINUTE AJÁNLATOK !!!!!!!! <<<< ALAPÁR 2 FŐ RÉSZÉRE >>>>
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Kultúra

Az ó-egyiptomi kultúra mély gyökerei egy különös világot alapoznak, amely elsőre az európai gondolkodástól, kultúrától, életviteltől annyira idegen, hogy érthetetlen. A korabeli isteneik sokféle követelménye, a fáraók istenektől származtatása, az életnek olyan tartalma, amelyben folyamatosan készülni kell a túlvilágra, a köré kapcsolódó művészeti alkotások mind azt bizonyítják, hogy egyedi kultúráról van szó, nem hasonlít sem az európaira, sem az inka kultúrkörre, de még az arab, iszlám kultúrszféra is messze esik tőle. Ettől csodálatos, ettől érdekes, ezért loholunk múzeumról múzeumra, régészeti területekre, és nem kell keresgélnünk, szinte az egész ország egy nagy múzeum. Talán a homok konzerváló hatása, talán a kincsek féltő őrzése, talán a pusztító háborúk ritkasága teszi, de nem csak a fáraók emlékei, hanem a középkori, újkori életformák emlékeit is nagyon jó állapotban találjuk. Az iszlám vallás és kultúra már napjainkig nyúlik, ezt színesítik a koptok hitvilága, a sivatagban élő beduin és berber törzsek sajátos életszemlélete. Mivel az idegenforgalom kiemelt bevételi forrás, mindent meg is kap a turista szervezett, elérhető formában. Ha ennél többre vágyunk, egyszerűen csak meg kell fizetni, eljuthatunk a piramisok belsejébe, kiruccanhatunk az oázisokba beduin népszokásokat tanulmányozni, fényképezhetünk a mecsetekben, csodálhatjuk a hastáncot lejtő keleti szépségeket. Külön említést érdemel a piramisok lábánál esténként bemutatott többnyelvű hang és fényjáték, ahol a szfinx meséli el nekünk a nagy királyok történetét, és amiről éppen beszél azt világítják meg színes fények. A teljesség igényével még rengeteg kulturális eseményt kellene felsorolni, helyszűke miatt be kell azonban érni még néhány jellegzetesség megemlítésével: a tenger élővilágát tengeralattjáróról szemlélhetjük, tevegelhetünk, és a sivatag hajóját felválthatjuk igazi tengeri vagy folyami hajóutakra, ezek némelyike úszó szálloda.

Vallás

Az iszlám vallás a mindennapok életét is vezérli. Az öt kötelező imát bárhol és bármikor elvégzik, ezért ne csodálkozzunk az utcán imádkozókon. A mecsetek környékén is imádkoznak istentiszteletkor, nem férnek be. Ramadán alatt böjtölnek, ettől a hónap vége felé már igencsak rossz bőrben vannak, nem ritka a rosszullét. A böjt csak nappalra vonatkozik, az esthajnalcsillag megjelenésekor mindenki azonnal enni kezd, legyen az buszvezető, rendőr, boltos.
Az iszlám szigorú elvei miatt az emberek kevésbé szívélyesek, zordak ha fényképezik őket, igazán vidámak csak a Bajramok (böjtöt követő vígasságok) alatt lesznek. Dél felé haladva a népek egyszerűbbek, puritánok és vadak.