""

Dubai városnézés

A félnapos túra során betekintést nyerhetünk a világ egyik legelragadóbb kozmopolita városába, ahol a modern nyüzsgés között az ősi idők varázsával is találkozhatunk. A túra egy rövid fotószünettel indul a híres Burj Al Arabnál, majd továbbindul Dubai egyik leggyakrabban fényképezett nevezetességéhez, a kéttornyú mecsethez, mely gyönyörű és kiemelkedő példája a modern iszlám építészetnek. Ezután a túra során busszal átszeljük a várost elhaladva számos nevezetesség mellett, így megtekinthetjük a Creek városrész felhőkarcolóit, a Bastakiyat és a régi kereskedők szélmalmát. Ezután megérkezünk a Dubai Múzeumba. A múzeum a 180 éves erőd területén fekszik. A múzeumlátogatás után lehetőség nyílik kipróbálni Dubai tipikus vízi taxijait, az úgynevezett „Arba”-kat, melyekkel átszelhetjük Dubai Creek városrészében a folyót, ahonnan gyönyörű fényképeket készíthetünk.

Modern Dubai városnézés

A félnapos túra során megtekinthetjük Dubai folyamatosan fejlődő, modern részeit. A program a híres Burj Al arabnál indul, melyet Dubai „luxusvitorlájaként” is emlegetnek. Ezután a túra során busszal átszeljük a várost, elhaladva számos modern látványosság mellett, így megtekinthetjük a Pálma sziget modern és pezsgő üzleti negyedét, valamint az ember alkotta különleges Pálma szigetet is. Ezen kívül betekintést nyerhetünk Dubai modern kikötőjének színes életébe, átszeljük a Dubailand-ot, a dubai Autodromot, Dubai nemzetközi városnegyedét, továbbá számos lélegzetelállító látványossággal és építészeti különlegességgel találkozhatunk. A program a világhírű Burj Dubai-nál végződik, mely a világ legmagasabb tornyának címét tudhatja magáénak, továbbá igazi építészeti különlegesség extravagáns és luxus kivitelezésével.

Sharjah és Ajman városnézés

A félnapos túra során két emirátus életébe is betekintést nyerhetünk. A program az Ajman emirátusban található múzeum megtekintésével kezdődik, mely az emirátus erődjeként is szolgál.  Az erődöt fennállása óta az Emírségek politikai vezetősége használta, mely eredetileg védelmi frontvonalként szolgált. Ezután látogatást teszünk Sharjahba, mely emírséget az UNESCO 1998-ban az arab világ kulturális városává választotta. Itt megtekintjük Sharjah legnagyobb mecsetét, a gyönyörű King Faisal mecsetet, melyet a Szaúd-Arábia királyának tiszteletére emeltek.

Al Ain túra

Az egész napos túra során megismerkedhetünk AL Ain nevezetességeivel. Al Ain a lélegzetelállító hegyek lábánál, gyönyörű zöld környezetben fekszik, így méltán emlegetik az Emírségek Kertvárosaként. A Dubait és Abu Dhabit összekötő sivatag felüdítő zöld pihenőhelye. A túra Hili városrész archeológiai látványosságainak megtekintésével indul, melyek többsége 5000 éves múltra tekint vissza. Látogatást teszünk az Al Ain Múzeumba, mely az „öreg Erőd” mellett található. Ezután Al Ain egyik közkedvelt éttermében tarunk egy ebédszünetet. Ebéd után látogatást teszünk az Al Ain Palace Múzeumban, mely a néhai uralkodó Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan rezidenciája volt, aki 1927-től egészen a ’70-es évek elejéig. A program a híres Al Ain Tevepiacon zárul, mely az Emírségek egyik legnagyobb és leghíresebb tevepiaca.

Abu Dhabi túra

Az egész napos túra során látogatást teszünk Abu Dhabiba, az egyesült Arab Emirátusok legnagyobb emírségébe. A Dubaiból Abu Dhabiba vezető út során áthaladunk a híres Jebel Ali ipari területén is. Abu Dhabi amellett, hogy az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa, méltán híres számos építészeti és természeti látványosságáról, mint például Riviérájáról, gyönyörű azúrkék tengerparttal, és kis szigetekkel. A túra első állomása az Al Husn Erőd, ahol sétálhatunk az ódon udvarban és megtekinthetjük a Batinah kikötőt is. A soron következő nevezetesség az Abu Dhabi Kulturális alapítvány, ahol megtekinthetjük a hatalmas sportközpontot. Itt található a legnagyobb focipálya a Közép-Keleten. A túra egy kellemes ebéddel zárul, Abu Dhabi egyik legjobb éttermében.

Keleti parti túra

Az egész napos túra során megtekinthetjük a keleti emirátusok világát. A Masafi felé vezető út során átutazunk a Hajjar hegység vonulatai között Dibbába, ahole egy rövid szünetet tartunk a Pénteki Piac hangulatos forgatagában. A keleti partvonalat követve, az utazás során gyönyörű kilátás nyílik az Emirátusok legrégebbi mecsetére, a Badiyah mecsetre. Miután elfogyasztjuk az ebédet egy hangulatos helyi étteremben, rövid pihenőt tartunk a csodálatos Indiai-Óceán partján. Ezután folytatjuk utunkat Kohr Fakkan, Fujairah és Binath Erődök felé. Ez a program egy igazi kalandos kirándulás.

Modern Dubai városnézés + Burj Khalifa és szökőkút show

A városnézés során megtekinthetjük Dubai folyamatosan fejlődő, modern részeit. A program a híres Burj Al arabnál indul, melyet Dubai „luxusvitorlájaként” is emlegetnek. Ezután a túra során busszal átszeljük a várost, elhaladva számos modern látványosság mellett, így megtekinthetjük a Pálma sziget modern és pezsgő üzleti negyedét, valamint az ember alkotta különleges Pálma szigetet is. Ezen kívül betekintést nyerhetünk Dubai modern kikötőjének színes életébe, átszeljük a Dubailand-ot, a dubai Autodromot, Dubai nemzetközi városnegyedét, továbbá számos lélegzetelállító látványossággal és építészeti különlegességgel találkozhatunk. A program a világhírű Burj Dubai-nál végződik, mely a világ legmagasabb tornyának címét tudhatja magáénak, továbbá igazi építészeti különlegesség extravagáns és luxus kivitelezésével.

A Burj Khalifa felhőkarcoló egy igazi világklasszis és csodálatos úti cél, mely Dubai belvárosának közepén emelkedik az egekig. A világ legmagasabb tornya körül számos hotel, bevásárlóközpont és szórakozási lehetőség található. A Dubai Mall bevásárlóközpont egy igazi életmód- sé szórakoztató központ, melynek alapterülete megegyezik mintegy 50 darab nemzetközi méretű focipálya területével. A Dubai Mall a legkülönbözőbb, legegyedibb és leghíresebb világmárkák háza, ahol több mint 1200 üzletben vásárolhatunk. Az extravagáns kivitelezésű, hatalmas bevásárlóközpont a vásárlás felejthetetlen élményével várja vásárlóit.  A sok élmény közepedte ne felejtkezzünk meg a látványos szökőkút showról se, mely minden este 19 órától várja az érdeklődőket látványos kivilágított vízi parádéval.

Sivatagi szafari, barbecue vacsorával

A félnapos túra délután kezdődik. Az utazás többszemélyes jeepekkel történik, Hatta és Omán irányába, ahol a várost magunk mögött hagyva hamarosan a végtelen homoksivatag lenyűgöző dűnéi között találjuk magunkat. Itt megkezdődik a jeepes kalandtúra a Hajar hegység homoksziklái között. Egy rövid pihenő után a gyakorlott túravezetők egy felejthetetlen élményt nyújtó dűne túrára visznek bennünket, a homokkő képződmények között. Ezután látogatást teszünk egy tevefarmon, ahol közelebbről megismerkedhetünk a sivatag hajóiként is emlegetett tevék életével, továbbá innen élvezhetjük a gyönyörű sivatagi naplementét is a lélegzetelállító szépségű sivatagi hegyek között. A túra ezután egy sivatagi táborhelyen folytatódik, ahol igazi arab vendégszeretettel, friss datolyával és arab kávéval köszöntenek bennünket. Ezután kezdetét veszi a hangulatos barbecue vacsora, melynek keretén belül a víz és az üdítőitalok térítésmentesen fogyaszthatóak. A vacsora ideje alatt, valamint vacsora után térítés ellenében tevegelhetünk, vagy készíttethetünk magunknak egy igazi arab hennatetoválást is.

Bevásárló körút

Köztudott, hogy Dubai a bevásárló központok és vásárlási lehetőségek igazi tárháza. Itt valóban mindenki megtalálja azt, amit keres, legyen az bármi és garantáltan mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb helyszínt a vásárlás örömteli élményéhez. Az alábbi kis útmutató segít megtalálni a hozzánk leginkább illő helyszínt:

Souk Madinat Jumeirah

Egy egyedülálló vásárlási élményt és lehetőséget kínáló, igazi nyüzsgő, vibráló, színes arab forgatag. A Souk Medinat Jumeirah piac egy igazi hangulatos bazár hangulatú piaccal vár, ahol a vásárlás igazi öröm a kis üzletek, hangulatos galériák és vásári forgatag közepette. Az árusok kedves invitálása, a szín- és illat kavalkád, a hangulatos kis arab kávézók, éttermek és üzletek mindenkit magukkal ragadnak és garantáltan felejthetetlen élménnyé varázsolják a vásárlást.

Mall of the Emirates

A Mall of the Emirates bevásárló központ számos rekordot tudhat magáénak. Többek között a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja címet, továbbá itt található az Emírségek legnagyobb beltéri családi szórakoztatóközpontja, valamint a világ legnagyobb beltéri sípályája is, mely egyben a bevásárlóközpont egyik legnagyobb attrakciója. Az itt kialakított síparadicsom igazi hóval fedett pályákkal és libegős felvonóval várja a téli sportok szerelemeseit. Így nincs is más dolgunk, minthogy belépjünk a síparadicsom kapuján és élvezzük a havat és a téli sportok örömét. A belépő mellé teljes sí-, illetve snowboard felszerelést biztosítanak, beleértve a téli ruházatot is. Aki inkább hagyományosabb kikapcsolódásra vágyik, kiélvezheti a szánkópálya nyújtotta örömöket. Ezek után nem is lehet kérdés, hogy érdemes-e ellátogatni a The Mall of the Emirates bevásárlóközpontba.

The Dubai Mall

A Dubai Mall bevásárlóközpont a világ legnagyobb bevásárló komplexuma, melyet tulajdonosa, Emaar Properties építetett. A bolygón valaha is épített legnagyobb bevásárlóközpont mintegy 20 billió dolláros projekt része volt. A Dubai Mall szerves része a világhírű Burj Dubai torony, mely a világ legmagasabb tornya. A felhőkarcolóhoz a bevásárlóközponton keresztül tudunk eljutni. Ezen kívül több mint 1200 üzletet, a világ legnagyobb akváriumát és egy hatalmas műjégpályát tudhat magáénak.

A vásárlás még sosem volt ekkora öröm!

 

Dhow hajókirándulás, vacsorával egybekötve

Nincs is különlegesebb módja annak, hogy felfedezzük Dubai és a szomszédos emírségek látványosságait, mint egy igazi tradicionális Dhow hajókirándulás keretében. A fedélzetről kalandozhatunk Dubai Creek látványosságai és nyüzsgése között. Dubai Creek-ig az utazás busszal történik, majd átszállhatunk a fából készült, hagyományos Dhow hajóra, mely átszeli a Dubai Creeket a kis abrak (vízi taxi) között. A hajókázás során elhaladunk a gyönyörűen kivilágított Dubai Creek Golf Club épülete előtt is. A hajókirándulás alatt orientális arab vacsorát fogyaszthatunk.