""

Dubai – Az Egyesült Arab Emirátusok egyik legismertebb emírsége. A város a sivatag közepén mára már igazi metropolisszá nőtte ki magát. A város szimbólumaként is ismert Hotel Burj Al Arab megnyitása hozta meg az emírség számára az igazi hírnevet és figyelmet. Dubaiban azóta is újabbnál újabb luxusszállodák nyíltak és nyitnak meg mindmáig, folyamatosan. Az üzleti turizmus Dubaiban már hosszú évek óta virágzik, mára azonban a nyaralók is felfedezték ezt az extravagáns úticélt, mely számos szolgáltatással, különleges építészeti remekekkel, hatalmas bevásárlóközpontokkal, színes programokkal és szikrázó homokú tengerpartokkal várja az idelátogatókat. A városban az arab kultúra és a szabad szellemű nyugati életvitel különleges egyvelegével találkozhatunk.

Jumeirah – Dubai egyik leghíresebb tengerparti lakónegyede Jumeirah, mely főként magántulajdonban lévő luxusvilláiról vált híressé. A magánházak mellett számos luxusszálloda is található itt. Egyik legismertebb nevezetessége a mesterségesen létrehozott pálma formájú sziget. A szigeten található Dubai egyik legismertebb szállodája, a Jumeirah Beach Hotel, mely hullámot formázó igazi építészeti különlegesség. Jumeirah másik híres látnivalója a Nagymecset, mely egyike azon kevés mecseteknek az emírségek területén, melyet nem muszlimok is látogathatnak, vezetett túrák keretén belül. Jumeirah Dubai egyik legimpozánsabb üdülőkörzete, számos érdekességgel, látnivalójval és építészeti különlegességgel.

Rash Al Khaimah – Rash Al Khaimah az Emirátusok legészakabbra fekvő emírsége, természeti adottságainak köszönhetően pedig az Emirátusok legtermékenyebb területe. Sok más emirátust is ők látnak el gyümölccsel és zöldséggel, valamint tej- és mezőgazdasági termékekkel. Mindezt hegyi forrásainak és a fővárosától kb. 18 km-re lévő Digga oázisnak köszönheti. Az emírséggel azonos nevű főváros óvárosi részében számos korábbi település maradványait fedezték fel. Az idelátogatók megtekinthetik az ásatások során feltárt kis korallmészkőből épült házakat, melyeket gyönyörű, kézzel készített stukkók díszítenek. A Rash Al Khaimah emirátus területén számos természeti látnivalóval találkozhatnak a látogatók. Fővárosa csendesebb, mint Dubai vagy Abu Dhabi.

Fujairah - Fujairah az Ománi Öböl mentén, a keleti parton fekszik. A Hajar-hegységnek köszönhetően gyönyörű termékeny völgyek és datolyapálma-ültetvények színesítik élővilágát és látnivalóit. Fujairah az Emirátusok legszegényebb emírsége, bevételeit elsősorban mezőgazdaságból, egy olajfinomító üzemből és egy forgalmas konténerkikötőből biztosítja. A turizmus itt csak lassan és később fejlődött ki, azonban azóta - főként a keleti partvidék víz alatti élővilága miatt - felfejlődött és kiépült. A búvárkodás szerelmesei körében igen kedvelt Fujairah korallos partvidéke. A gyönyörű vízi világ és a szép természeti képződmények mellett Fujairahban számos régészeti és történelmi emlék is megtekinthető, így Fujairah igazi színes úticél az idelátogatók számára, ahol többek között egy múzeumfaluban az érdeklődők betekintést nyerhetnek még az olajkorszak előtti életbe is.