""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Miért éppen Észak-Ciprus?

 

Több, mint 10 ezer éves történelmi és kulturális örökségével, sok napsütéssel, gyönyörű tengerpartokkal és lenyűgöző szépségű, érintetlen természeti kincseivel várja Észak-Ciprus az ide látogatókat.

A történelmi emlékek iránt érdeklődők megtalálják számításukat a szemet gyönyörködtető gótikus építményekben, mint a Bellapais Apátság Kyreniában, amely a Földközi-tenger térségének egyik legszebb építészeti remeke, vagy Famagustában a Szent Miklós katedrálisként és Lala Mustafa pasa mecsetjeként is ismert épületben, amely előtt a sziget legöregebb fája áll. A Besparmak hegyláncai között 3 kastély is megbúvik. Közülük talán a legérdekesebb a X. századból származó Szent Hilarion, amely Walt Disney-t is megihlette, hiszen ennek a kastélynak a mintájára rajzolták meg a „Hófehérke és a hét törpe” kastélyát. Megtapasztalhatjuk a történelem leheletét az ókori görög klasszikus korból származó Salamis és Soli ősi városaiban, vagy Gazimagusa (Famagusta) középkori fellegvárában, amely az UNESCO világörökség része, de Lefkosa (Nicosia) városa is érdemes egy hosszabb látogatásra, amelyet a velencei időkből származó lenyűgöző városfal ölel körül.

Girne castle.jpg         

A természetrajongók különleges és gazdag növényvilággal, csodás orchideákkal, mintegy 1600 őshonos növénnyel, olajligetekkel, szentjánoskenyérfákkal, eukaliptuszokkal, akácosokkal, különböző fenyőfajtákkal, karcsú ciprusokkal - hegyvidékekkel és végtelen hosszúságú homokos partokkal találkoznak itt. A ritka és védett teknősfaj, a cserepes teknős Észak-Cipruson az Alagadi Beach, a Golden Beach és a Ronnas Beach partszakaszait látogatja, a szelíd, szabadon sétáló ciprusi csacsik pedig annyira népszerűek a turisták körében, hogy szinte már jelképpé váltak. Megtapasztalhatjuk itt az évszázadok óta változatlan falusi élet élményeit, a mennyei gyümölcsöket és zöldségeket, és a különleges házi készítésű ételeket, a kemencében sült kebapot, a ciprusi sajtot (halloumi), a ciprusi kenyérpudingot, a seftali kebapot (jellegzetes ciprusi kolbász), a frissen készített pékárukat, vagy a tüskés körtét. A legismertebb helyi ital a zivania nevet viselő törkölypálinka. Mindezzel a helyiek őszintesége, nyitottsága és végtelen vendégszeretete párosul.

A turistákat kényelmes, mindent kielégítő és számtalan szolgáltatást kínáló szálláshelyek várják, minden kategóriában a legnépszerűbb üdülőhelyeken. Ismerkedjen meg Észak-Ciprus csodáival!