""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

 FAKULTATÍV PROGRAMOK - FAMAGUSTA 2019

 

Hajókirándulás (kedd/csütörtök)

Ebéddel.                     

Szeretnénk egy igazi lazítós napot eltölteni mindentől távol egy hajón, amit a Földközi-tenger langyos hullámai ringatnak? Persze hogy szeretnénk! Az egy napos hajókirándulás a girnei kikötőből indul. A csodás kis fahajók időjárástól függően vagy keletre az Acapulco Beach felé, vagy nyugatra az Escape Beach felé veszik útjukat. Útközben megállunk fürdőzni a partszakasz legszebb részén, élvezzük a kristálytiszta víz hullámait.

Ahogy kiköt a hajó, már tálalják is az ebédünket. Grillezett csirke vagy hal, természetesen mezével és friss salátával.

Ebéd után pihenünk, napozunk, fürdünk - ki mit szeretne, azaz szabad program keretében tölthetjük el az időt a késő délutáni horgony-felvételig, amikor elindulunk vissza a kikötőbe.

A túrán nincs idegenvezetői szolgáltatás.

Ár: kb. 40 EUR/fő

 

Kyrenia/Bellapais (szerda)

Magyar nyelvű idegenvezetéssel. Ebéd nélkül.

Girne város külterületén megtekintjük Bellapais festői falut és a francia gótika remekét, az apátságot. Káprázatos panorámában lehet részünk St. Hilarion várából, amely 732 méter magasan emelkedik a tengerszint fölé. A vár olyan szép állapotban megmaradt, hogy Walt Disney-t is megihlette a Hófehérke című meséjéhez. Girne Ciprus egyik legrégebbi városa, amely már a neolit korban is lakott volt. Várát a VII. században építették, hogy megvédjék a kikötőt az arab támadásoktól, majd a velenceiek a XV. században megerősítették és bővítették a várható török hódítások ellen. A vár múzeumában szabad program keretében megtekinthetik a legrégebbi hajóroncsot, amit valaha is találtak.

Ár: kb. 30 EUR/fő

 

Nicosia (kedd)

Magyar nyelvű idegenvezetéssel. Ebéd nélkül.

A világ egyetlen kettéosztott fővárosa, amely nagyon gazdag történelmi látnivalókban. A sziget legnagyobb, 75 ezer darabos kollekcióval rendelkezö ékszerházában teszünk látogatást majd felfedezzük az óvárost. Girne-kapun belépve a városfalon belül 4 korszak nyomait találhatjuk meg, a Lusignan királyokét, a velencei kereskedőkét, az oszmán családokét és a brit gyarmatosítókét. A program során elsétálunk a Karaván szerájhoz, megtekintjük a város legszebb katedrálisát, a St. Sophia katedrálist, amely ma Észak-Ciprus legfontosabb mecsete. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni egy helyi bazár hangulatát, majd átmegyünk Dél-Nicosiába a Ciprusi Görög Köztársaság fővárosába. A nap zárásaként lehetőségünk nyílik a bevásárló utcán beszerezni ajándékainkat.

Ár: Kb. 35 EUR/fő
 

Karpaz-félsziget (hétfő)

Magyar nyelvű idegenvezetéssel. Ebéddel.

A Karpaz-félszigeten az érintetlen természet szépségeit csodálhatjuk meg, melynek kétharmad része természetvédelmi terület. A félszigeten változatos flóra és fauna kápráztatja el az odalátogatókat. Ez talán az édenkert egy darabja békés csendjével, mélykék öbleivel és  végtelen hosszú homokos strandjaival. A Nemzeti Park bejáratánál a sziget vadszamarai fogadják a természetet kedvelő turistákat. A program során helyi olívafeldolgozó üzemet is meglátogatunk és lehetőségünk nyílik biotermékek vásárlására is. A félsziget legkeletibb csücskében megtekinthetjük Szent András apostol monostorát és felfrissíthetjük magunkat a szent forrás vizével. A nap végén kb. 1,5 órás fürdőzésre van lehetőségünk a kristálytiszta türkiz tenger vizében.

Ár: kb. 50 EUR/fő
 

Famagusta (vasárnap)

Magyar nyelvű idegenvezetéssel. Ebéddel.

Észak-Ciprus keleti partja mentén található a város, amely a középkori építészet legszebb példája. Megtekintjük Szent Barnabás kápolnáját, a mellette felépített kolostort és az ikonosztáz múzeumot. Innen nem messze fekszik Salamis romvárosa, ahol a romok között sétálva a Krisztus előtti idők egykor legjelentősebb ciprusi városának múltját idézzük fel. Ezt követően sétát teszünk Famagusta belvárosában, megtekintve  Othello tornyát majd a francia gótika egyik legszebb emlékét, az egykori Szent Miklós katedrálist, mely ma mecsetként működik. Zárásként betekintünk Varosha, a híres szellemváros katonákkal őrzött 40 éve elhagyatott utcáira és a szellemváros tövében kb. 1,5 óras fürdözésre nyílik lehetőségünk.

Ár: 35 EUR/fő
 

Autókölcsönzés 

Minimum 3 napra, 35 euro/nap bérleti díj. Teljes körű biztosítás az észak-ciprusi Török Köztársaság területén.

 

Általános tudnivalók a fakultatív kirándulásokról:

1. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az indulási időpontok a helyi idő szerint vannak megadva.

(időeltolódás a magyarországihoz képest: +1óra).

2. Amennyiben gyermekük 12 év alatti, 50%-os kedvezményre jogosult a kirándulások árából. Helyi képviselőnknél kérjük jelezzék.

3. A kirándulás 24 órával korábban történő visszamondása esetén a befizetett összeg árát NEM áll módunkban visszaadni (kivéve hivatalos orvosi igazolás bemutatásakor).

4. Kérjük szíves türelmüket, ha a kirándulás indulásakor érkező autóbusz forgalmi, vagy egyéb okok miatt késik.

5. Kérjük, döntésüknél vegyék figyelembe, hogy az idegen utazási irodák és szervezők programjának foglalása következtében felmerülő bonyodalmak esetén képviseletünk NEM áll módjában intézkedni, ill. ezen utakért semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni.

6. Egyes kiránduláson elfordulhat, hogy az idegenvezetés több nyelven zajlik, ill. nem minden kiránduláson tud magyar nyelvű idegenvezető részt venni. A magyar nyelvű lehetőségekről helyi képviselőnk ad tájékoztatást.

7. A fakultatív programok elindításához minimális létszám szükséges, ez kirándulásonként változhat. Kérjük, tájékozódjon a helyi képviselőtől.

8. A kirándulásokon minden utasunk kizárólag saját felelősségére vehet részt.

9. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a felsorolt kirándulások közül nem mindegyik indul minden régióból. Az aktuális lehetőségekről érdeklődjön helyi képviselőnknél az információs találkozón.