""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

INFORMÁCIÓK AZ ÜDÜLŐHELYEKRŐL (ZAKYNTOS)
 

terkep_zakynthos-2.png

 

ZAKYNTHOS a harmadik legnagyobb és legdélibb sziget a Jón-tengeren. A középkorban Fiore de Levanténak, azaz Kelet Virágának hívták. A görög sziget kezdetektől fogva rengeteg művészt, írót és utazót vonzott, itt született Solomos Dionysios, a görög himnusz szövegírója is. A sziget kristálytiszta vize, páratlan szépségű öblei, aranyhomokos strandjai miatt igazi turistaparadicsommá vált az utóbbi években. Partvonala kb. 123 km hosszú, déli részén hosszú, lassan mélyülő, homokos strandok találhatók. Ezen a részen található a veszélyeztetett caretta caretta (álcserepes) teknősök tojásrakó helye. Ezek a kisteknősök a sziget szimbólumává váltak. Másik nevezetesség a sziget észak-nyugati oldalán, a több száz méter magas sziklákkal ölelt Navagio-öböl, ahová 1981-ben partra sodródott egy Panagiotis nevű csempészhajó, ami azóta is eredeti állapotában áll a homokba mélyedve. A csempészáru a történet szerint bor és dohány volt, és úgy tartják, hogy a szigetlakók a mai napig ezt a bort isszák, és cigarettát szívják. 

A természet és búvárkodás szerelmeseinek az északi part nyújthat kikapcsolódást. A víz alatti sziklák és barlangok közötti látvány felejthetetlen élményt nyújthat a búvárkodóknak.

ALYKANAS Zakynthos északkeleti partján található, népszerű turista célpont. A hosszú homos strandjáról és nagyszerű turisztikai létesítményeiről ismert város. A nyári hónapokban igen népszerű régió közelében található az Askos Stone Park, mely 170 ezer féle növény és többszáz vadon élő állatoknak ad otthont. Kissé északabbra található Agios Nikolaos Shinari szép üdülőhelye, ahonnan a komp és hajójáratok indulnak Kefalóniába és a Navagio-öbölhöz.

ARGASSI Zakynthostól kb. 4 km-re helyezkedik el, szinte már egybeépült a fővárossal. Keskeny, homokos-néhol kaviccsal kevert, lassan mélyülő stranddal rendelkezik. A vízi sportok szerelmeseinek egyik kedvelt célpontja. Igazi üdülőfalu, ahol egymást érik a szállodák, tavernák és bárok. Éjszakai élete alig marad el a zajos-bulizós Laganas mögött.

LAGANAS a fővárostól kb. 5 km-re található, a sziget egyik legmozgalmasabb települése, széles kb. 9 km hosszú homokos, lassan mélyülő tengerparttal. Főleg fiatalok és gyermekes családok körében népszerű üdülőváros, amely rengeteg fürdési, szórakozási és vásárlási lehetőséget nyújt az ide utazóknak. A tengerpart a vízi sportok szerelmeseinek és a természet kedvelőinek is számos érdekességet kínál.

VASSILIKOS  egy félszigetben végződik, amely Zakythonsból indul és Argassin kereszül a félsziget csücskéig tart. Homokos partszakaszai az itt költő teknősök miatt igen népszerű. A part lassan mélyülő, a víz mindenhol kristálytiszta. Egyes strandok eltérőek lehetnek; míg St. Nicholaoson zajlik az élet, addig az Ionio Beach és Porto Zorro sokkal csendesebb, nyugodtabb.

TRAGAKI a fővárostól kb. 10 km-re található, ideális üdülőhely a nyugalmat kedvelőknek. A közelben kisebb homokos tengerpartok és öblök találhatók.

TSILIVI a sziget északkeleti partján található, kb. 7 km-re a fővárostól. A lassan mélyülő, kb. 2 km hosszú széles aranyhomokos parton vannak homokos, illetve aprókavicsos részek is. Családoknak, pároknak és a vízi sportok szerelmeseinek kitűnő választás. Hosszú sétálóutcája rengeteg szórakozási és vásárlási lehetőséget nyújt.