""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

INFORMÁCIÓK AZ ÜDÜLŐHELYEKRŐL (KORFU)

 

ACHARAVI a sziget északi partján fekszik, kb. 36 km-re található Korfu városától. A településen kb. 3 km hosszú homokos, lassan mélyülő tengerpartja húzódik. A város adottságai miatt közkedvelt idegenforgalmi célpont családosok számára. A tengerpart közelében sétatávolságra számtalan étterem, bár és kávézó várja a turistákat.

DASSIA a sziget keleti partján, Korfu várostól északra kb. 13 km-re található üdülőhely. Ez a kis település talán az egyik legszebb és legtisztább vizű homokos-aprókavicsos stranddal dicsekedhet Korfu szigetén. A keskeny tengerparti település a középkorban a kalózok kedvelt helye volt, ma a turistáké. A strandról gyönyörű kilátás nyílik az albán partokra és a Pantokrator kolostorra. Itt található a híres Korfui Zeneakadémia, ahonnan több híres zenész került ki.

GOUVIA a sziget keleti partján található, Korfu városától kb. 8 km-re. Itt található Korfu legnagyobb kikötője, amely a nyári időszakban sok jachttal érkező turistát fogad a világ minden tájáról. A település széles körű vízi sportolási lehetőséget biztosít az ide látogatóknak.

IPSOS a sziget keleti partján fekszik, Korfu városától kb. 16 km-re. A kavicsos stranddal rendelkező város hosszú, keskeny (kb. 4-6 méter hosszú) partszakasszal rendelkezik. A strand fokozatosan mélyülő partszaka ideális gyermekes családok részére is. A part mentén bevásárlóközpontok, éttermek, kávézók és bárok sorakoznak.

KANONI egy félsziget, amely Korfu városhoz tartozik, mindössze pár km-re található a városközponttól. Nevét egy régi ágyúról kapta, mely a hegy tetején áll. A tengerre épített hídon átsétálva megtekinthetjük a Vlacherna kolostort, illetve a fejünk fölött fel-le szálló repülőket, mivel a közelben található Korfu mindössze 1640 méter hosszú kifutópályája. Kanoninak két strandja van; az egyik a nagy parkolónál található kis homokos strand, ahol egy móló is található. A másik, az Egér-szigettel (Pontikonisi) szemben található, egy lagúna torkolatán keresztül lehet megközelíteni.

KORFU az éveken át tartó növekedésnek köszönhetően Korfu városa ma egy északi és egy déli részre osztható. Az északi rész, az óváros, helyi nevén – Palaiopoli - az Új Erőd és az Esplanada tér (Korfu főtere) között terül el. Az új erődöt a velenceiek építették, Szent Márk nevét viseli. A szárnyas oroszlán máig fennmaradt a kapu fölött. Ma a görög haditengerészet bázisa található itt. A kikötőben alig látni hadihajót, több a hatalmas komp, melyek az olaszországi Velencéből hoznak autós turistákat. Számos további érdekes épületet találhatunk a városban, ilyenek például a Városháza tér, a Szentek tere, az Ion Akadémia, Szent György és Szent Mihály palotája. A városi strand neve Mon repos; rendszeres autóbuszjárattal megközelíthető (kb. fél óra, Kanoni irányába).

SIDARI a sziget északi partján található, Korfu városától kb. 36 km-re. Itt található a sziget egyik nevezetessége a Canal d’ Amour, vagyis a „Szerelmesek csatornája”. Úgy tartja a mondás, ha egy fiú és egy lány együtt úszik át a két szikla között, akkor szerelmük örökké tart. Az erózió formálta homokkő falakat érdemes a tenger felől is megnézni, például vízibiciklivel. A tenger Sidarinál szinte mindenhol lassan mélyülő és homokos. Sidaritól egy nagyobb sétára található a Logas beach, ahonnan tiszta időben megcsodálhatjuk a tengerbe nyugvó napot. Sidari az egész család számára kiváló hely, a lassan mélyülő stranddal, a finom ételekkel, romantikus öblökkel, a közelében lévő látványosságaival. Egész évben kitűnő klímával fogadja az ide látogatókat, csak augusztus végén és szeptember elején erősen fúj a szél – a Mistral - de ez egy hétnél tovább általában nem tart. Ettől függetlenül ilyenkor is remekül lehet itt nyaralni. Sidari nemcsak fürdőhely, de kiinduló pontjai is a hajókirándulásoknak. Diapontia szigetekre, Paleokastritsába és Kassiopiba hajózhatunk innen.