""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK KORFURÓL

 

Korfunak izgalmas történelmi múltja van: olyan hely, ahol velenceiek, franciák, britek is hátrahagyták lábnyomukat. Az idők folyamán a sziget ugyan megváltozott, a dicső múlt szelleme azonban még ma is jelen van. A multi-kulturális örökség, a történelmi műemlékek, a megkapóan szép természet, a kristálytiszta tengervíz, a remek időjárás Korfut a mediterrán térség egyik legnépszerűbb célállomásává tette, amelynek varázslatos hangulata minden évben sok látogatót vonz a szigetre.    

Korfu (régi nevén Kerkyra), Görögország többi részével ellentétben soha nem került ottomán kézbe. A velenceiek, a franciák és a britek évszázadokon keresztül tartó dominanciája hatására a sziget inkább a nyugati világ részévé vált. Hatásuk különösen a fővárosban tapasztalható, itt alapították meg az első görög egyetemet (Jón Akadémia néven), az első filharmóniát és az első szépművészeti iskolát. 

A főváros, Kerkyra gyönyörűen megőrzött óvárosa az UNESCO Világörökség részét gazdagítja, a helyi művészi hagyományokban reneszánsz, barokk és klasszicista vonások ötvöződnek. A velenceiek impozáns palotái, erődei és középületei mellett a városmag hangulatos sikátorai és aprócska, eldugott terei sajátos hangulatot kölcsönöznek a városnak. A macskaköves utcákon, ódon boltívek alatt, vagy a Listonon, az arisztokraták hajdani sétányán bandukolva úgy érezzük, mintha Nápolyba vagy Genovába csöppentünk volna.

A sziget strandjai igen változatos képet mutatnak: Sidari térsége, Pelekas és Glyfada öblei finomhomokos strandjairól nevezetesek, Paleokastrica sziklás partszakaszán és kristálytiszta öbleiben különleges természeti látványosságban lesz részünk. A legkedveltebb üdülőhelyek, Benitses, Moraitika és Messonghi a főváros közelségével, hangulatos tavernáival és kedvező árfekvésű szálláshelyeivel lett a turisták kedvencévé. Itt a strandok általában keskenyebbek, kavicsosak és/vagy homokosak.

A SZIGET ALAPTERÜLETE: kb. 590 km2

LAKOSSÁGA: kb. 100 000 fő

FŐVÁROS: Kerkyra (Korfu város)

ÁLLAMFORMA: 

HIVATALOS NYELV: görög. Természetesen angolul, néhol németül is beszélnek a turista övezetekben.

IDŐELTOLÓDÁS: +1 óra

HIVATALOS FIZETŐESZKÖZ: Euró

ÉGHAJLAT, JELLEMZŐ KLÍMA: Mediterrán éghajlat jellemzi. Korfut nevezik a legnedvesebb szigetnek Görögországban, ennek eredményeként a talaj termékeny, a sziget kellemesen zöld még a legforróbb hónapokban is. A nyár júliusban és augusztusban forró és száraz, a május, június és a szeptember pedig 25 fok körüli kellemes időjárást kínál. A tél enyhe és csapadékos, november és március között esőzésekre lehet számítani. Magas faktorú napozókrémek, kendő, sapka, szalmakalap a nyári hónapokban mindenképp javasolt.

OLTÁSOK: nem szükséges védőoltás.

BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ UTASAINK RÉSZÉRE: Görögország 1981-ben csatlakozott az Európai Unióhoz és 1985 óta schengeni ország, így az érvényes útlevél mellett akár az új, kártyás típusú személyi igazolvánnyal is utazhatunk Korfura. Kérjük nem magyar állampolgárságú utasainkat, hogy a beutazási szabályokról érdeklődjenek Görögország budapesti nagykövetségén. 

MAGYAR NAGYKÖVETSÉG GÖRÖGORSZÁGBAN: 38, Vasileos Konstantinou Avenue 116 35 Athens, tel: (00 30)-(210)-72-56-800, ügyelet: (00 30)-(694)-860-1793, fax: (00 30)-(210) 72-56-840, e-mail: mission.ath@mfa.gov.hu, titkarsag.ath@mfa.gov.hu.

GÖRÖG NAGYKÖVETSÉG MAGYARORSZÁGON: 1063 Budapest, Szegfű u.3., telefon: 413-2600, 413-2610, fax: 342-1934, e-mail: greekemb@axelero.hu

HÍVÁSOK INDÍTÁSA: Magyarországra Görögországból: 00 36 …

                              Görögországba Magyarországról: 00 30…          

 

FONTOS INFORMÁCIÓ:

2018. január 1-től a görög kormány idegenforgalmi adót vezet be az üdülőhelyeken az alábbiak szerint:
1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap
3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap
4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap
5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / nap
A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap.
(Az árak tájékoztató jellegűek!)

 

SUN & FUN ÜGYELETI TELEFONSZÁM:

Csak sürgős esetben, munkaidőn kívül hívható: 00 36 70 329 5102