""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Miért éppen Dalaman?
 

A különleges természeti szépségéről ismert dalamani régió évtizedek óta kedvelt úti cél a Törökországba utazó turisták körében. A lykiai partvidékhez tartozó, látványos hegyvonulatokat, kristálytiszta vizű öblöket, fehérhomokos strandokat felvonultató partszakaszon Marmaris, Ölüdeniz és Fethiye települések kiváló turisztikai infrastruktúrája vonzza a turistákat. A természetbe simuló, kényelmes szálloda-resortok nyugodt, igazán pihentető nyaralásra csábítanak természeti környezetben, mert szerencsére a természet itt még nem esett áldozatul a szállodafejlesztéseknek, így a tömegturizmus is elkerüli a régiót. A pineák szegélyezte tengerpartokon a kabócák éjszakai koncertje és a tenger hullámainak moraja a legjellemzőbb éjszakai „zaj”. A régió másik előnye, hogy a nyári hónapokban sem túlságosan nagy a hőség, a napi átlaghőmérséklet csupán 31-34 fok között mozog.   

Azt tartják, hogy Marmaris térségében találhatók Törökország legfestőibb öblei, amelyeket a part mentén hajózva, akár egy hagyományosan fából készült vitorláshajó, a „gulet” fedélzetén is felfedezhetünk. Ölüdeniz az Földközi-tenger egyik legtöbbet fotózott álomstrandja, amely a folyótorkolatban kialakult türkizkék vizű laguna mellett nyúlik el hosszan a part mentén. A mai Fehthiye az egykori görög település, az ókori Telmessos romjaira épült. A Dalaman városa környezetében található, érintetlen területek buja zöldje Pegazus és Apolló ókori istenek mítoszait rejti. A kb. 25 ezer lakosú kisváros közelében érdekes történelmi és természeti látnivalók találhatók, magát a várost azonban inkább hangulatos kávézói, éttermei miatt keresik fel a turisták.  

 

genel (51).jpg

 

A dalamani-marmarisi régió tehát mindent felvonultat, ami egy nyugodt és pihentető nyaraláshoz elengedhetetlen: lenyűgöző természeti szépségű tájakat, ősi kultúrát, hagyományos török vendégszeretetet és kényelmes, természetbe simuló szálláshelyeket elérhető áron.  Ha Ön Törökország szerelmese, ne mulassza el meglátogatni ezt a régiót.