""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Miért éppen Zakynthos?

Görögország töretlen népszerűségnek örvend folyamatosam a magyar utazók körében, amióta az első görög ajánlatok megjelentek a magyar piacon. Legyünk őszinték, szeretjük a görögöket. Az embereket őszinte kedvességük, természetességük és szívből jövő vendégszeretetük miatt, a görög konyhát ízei frissessége, ételei egészséges könnyedsége, a sok finom zöldség és a mennyei olívák ízei miatt. Szeretjük különleges boraikat, a rakit és az ouzót, a frappét, a kis kockás abroszos családi tavernák szőlőlugas árnyékolta hangulatos teraszait, a kristálytiszta azúrkék tengervizet és a napsütésben vakító fehéren tündöklő parányi öblöket, ahol elbújhatunk egy kis időre a világ szemei elől.

Ez mind-mind megtalálható Zakynthoson is. De – mint minden görög sziget, ez a Jón-tengeri sziget is rendelkezik olyasvalamivel, ami különlegesebbé teszi, ami megkülönbözteti a többitől: ez pedig a sziget végtelen nyugalma és a caretta-caretta teknősök.

Laganas.jpg

Argassi és Laganas nyüzsgő turizmusán és a főváros főként a velencei időket idéző történelmi műemlékein kívül ezen a szigeten leginkább a gyönyörű természetet, végeláthatatlan olajfa-ligeteket, a citrus-, mazsolaszőlő- és szőlőültetvényeket, a kék lagúnára emlékeztetően áttetsző vizű, csendes, homokos, kavicsos vagy sziklás öblöket találunk. Nyugaton a Csempész-öböl sokat fotózott, vakítóan fehér kavicsos partjára vetődött hajóroncs csak a tenger felől közelíthető meg. Északon egy barlangcsoport, a lenyűgöző szépségű Kék Barlangok a búvárokat is idevonzzák, és alkalmanként őshonos mediterrán fókákat is megpillanthatunk errefelé. Zakynthos jelképe azonban a védett állatnak nyilvánított ál-cserepes teknős, amely kizárólag ezen a szigeten él, és a sziget déli részének számos strandján találkozhatunk költőhelyeivel.

Zakynthoson igazi édenkerti állapotot fedezhetünk fel ma is. Ne felejtsünk el az apró tengerparti tavernákba betérni, ahol a reggeli polip-fogás ma is a taverna mellett kifeszített kötélen sütkérezik, mielőtt roston sütve, friss citrommal meglocsolva gyomrunkban landolna.