""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Miért éppen Rodosz?

 

Rodosz partjait egyszerre két tenger mossa és remek strandokkal csalogatja a turistákat. Rodosznál találkozik az Égei-tenger a Földközi-tengerrel. A csodás látnivalók és a mindig jó hangulat teszi ezt a helyet oly’ népszerűvé. A sziget tökéletes választás a pörgést, színes életet kedvelő fiataloknak, de ha valaki el akar bújni a világ elől, arra is van megoldás.

Rodosz.jpg

Rodosz felfedezését a szigettel azonos nevet viselő fővárosban érdemes kezdeni, melynek jelképe ma is a Kolosszus. Az épület egykoron a Mandraki-kikötő felett magasodott. A Lovagok utcája szintén meseszép. Ha leereszkedünk rajta, megcsodálhatjuk Európa legszebb középkori utcácskáját. A város másik érdekes része a Mártírok tere, ahol a legjobb ha direkt eltévedünk.

 

Rodosz látnivalóit szervezett programmal érdemes meglátogatni, ahol a csoportok több környező vidékre, városba is ellátogatnak. Egy közülük az Újváros szélén álló Monte Smith-hegy, mely hajdanán az ókori Rodosz része volt. A másik a sziget legszebb kirándulóhelye, azaz Lindosz. Az autóbuszok a város feletti parkolóban állnak meg, innen helyi busz szállít minket tovább a városka főterére, ahonnan besétálhatunk a meseváros szűk utcácskáiba, és felkaptathatunk a híres Akropoliszra. Innen a lindoszi öböl gyönyörű látványa tárul elénk.