""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Miért éppen Korfu?

 

Korfunak izgalmas történelmi múltja van: olyan hely, ahol velenceiek, franciák, britek is hátrahagyták lábnyomukat. Az idők folyamán a sziget ugyan megváltozott, a dicső múlt szelleme azonban még ma is jelen van. A multi-kulturális örökség, a történelmi műemlékek, a megkapóan szép természet, a kristálytiszta tengervíz, a remek időjárás Korfut a mediterrán térség egyik legnépszerűbb célállomásává tette, amelynek varázslatos hangulata minden évben sok látogatót vonz a szigetre.    

Korfu (régi nevén Kerkyra), Görögország többi részével ellentétben soha nem került ottomán kézbe. A velenceiek, a franciák és a britek évszázadokon keresztül tartó dominanciája hatására a sziget inkább a nyugati világ részévé vált. Hatásuk különösen a fővárosban tapasztalható, itt alapították meg az első görög egyetemet (Jón Akadémia néven), az első filharmóniát és az első szépművészeti iskolát. 

A főváros, Kerkyra gyönyörűen megőrzött óvárosa az UNESCO Világörökség részét gazdagítja, a helyi művészi hagyományokban reneszánsz, barokk és klasszicista vonások ötvöződnek. A velenceiek impozáns palotái, erődei és középületei mellett a városmag hangulatos sikátorai és aprócska, eldugott terei sajátos hangulatot kölcsönöznek a városnak. A macskaköves utcákon, ódon boltívek alatt, vagy a Listonon, az arisztokraták hajdani sétányán bandukolva úgy érezzük, mintha Nápolyba vagy Genovába csöppentünk volna.

A főváros impozáns épületei mellett a sziget egyik legkedveltebb fotótémája a Pontikonissi (Egér-sziget), amelynek aprócska kolostora megkapó nyugalmat áraszt.

CFU shutterstock.jpg

Számtalan híresség látogatta Korfut mind a múltban, mind manapság. Közülük talán a legelőkelőbb rendszeresen ide látogató történelmi személyiség Erzsébet királyné (Sissi), aki a sziget szerelmesévé vált, ezért palotát is épített itt Achilleon néven. A múzeum kertjéből gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.  

A sziget strandjai igen változatos képet mutatnak: Sidari térsége, Pelekas és Glyfada öblei finomhomokos strandjairól nevezetesek, Paleokastritsa sziklás partszakaszán és kristálytiszta öbleiben különleges természeti látványosságban lesz részünk. A legkedveltebb üdülőhelyek, Benitses, Moraitika és Messonghi a főváros közelségével, hangulatos tavernáival és kedvező árfekvésű szálláshelyeivel lett a turisták kedvencévé. Itt a strandok általában keskenyebbek, kavicsosak és/vagy homokosak.