""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Miért éppen a Török Riviéra?

 

A Török Riviérán minden adott, ami egy kellemes pihenéshez hozzájárul. A türkiz partnak is nevezett vidéken csodás öblök, végtelen hosszú strandok, természeti és kulturális látnivalók várnak. A háttérben a Taurus-hegység zöldellő vonulata magasodik, míg a lábunk előtt homokos, illetve kavicsos tengerpart nyúlik bele a kristálytiszta tengervízbe.

Törökország délnyugati partvidékén járunk, mely Cesmétől Alanyáig húzódik, és magába foglalja Antalya, Mugla, valamint Aydin és Izmir tartományok egy részét. Ha tehetjük, nyaralásunk alatt ne ragadjunk le egy városban – érdemes egy kisebb körutazást tenni és megismerkedni a környező vidék nevezetességeivel. Kalandkedvelők választhatnak rafting túrát, vagy a kék hajóutak valamelyikét, de belevethetik magukat a bazárok forgatagába is, mely épp annyira élvezetes, mint egy sziklamászás. Ha városnézésre vágyunk, vagy az ókori romok érdekelnek, akkor Aspendost, Ephesust, Perget vagy Myrat keressük fel. Itt az ételekre sem lesz panaszunk, ha szeretjük a friss halakat, zöldségeket és a tenger gyümölcseit, akkor biztos, hogy pár kilóval többel fogunk hazatérni, és nem csak a bőrönd súlyát tekintve.

A Török Riviéra tengerparti sávja tehát tele van természeti és kulturális látnivalókkal, ókori romokkal és persze szép üdülőközpontokkal, ahol kipihenhetjük a hazai monotonitást.

Ezek közé a központok közé tartozik a fiatalnak számító Belek is, mely néhány évvel ezelőtt vált ismertté. Szállodák sora épült fel itt, méghozzá a legjobb fajtából. Ha először nyaralunk a Török Riviérán, akkor Belek remek választás, mert 4 és 5 csillagos szállodái kifejezetten jók; általában 30 perc köztük és a repülőtér között a transzfer idő.

A hotelek közvetlenül a széles, homokos, lassan mélyülő tengerparton találhatók, és legtöbbjüket úgy alakították ki, hogy belesimuljanak az eredeti fenyvesekkel teli tájba. Nagy, ápolt kertjeik az elvonulni vágyó celebeket is vonzzák. De ha minket nem a sztárok, hanem a pihenés és a kirándulások érdekelnek, akkor is jó helyen járunk. Az egzotikus hangulat, az aranyszínű homokos tengerpart és a türkizkék tenger közelsége, a zöldellő fenyvesek, és a golfpályák minden bizonnyal segítenek kipihenni és elfelejteni a mindennapok problémáit.

A Belektől 5 kilométerre fekvő Kadriye nevű kis város, vagy a szintén nem messze található Antalya már mást is nyújt, nem csak szállodákat és kávézókat. Itt jók a vásárlási lehetőségek és este sok az igényes szórakozóhely.

A festői szépségű Belek májusban és június első két hetében mutatja meg legszebb arcát. Ilyenkor csodás a klíma és semmi nem ronthatja el a nyaralást. Amint már említettük szórakozóhelyeket nehezen találunk errefelé, de aki az aktívabb sportolási lehetőségeknek is örül, az keresse fel a térség valamelyik golfpályáját a tíz közül, illetve ne csak lubickoljon a tengerben, próbáljon ki valami vérpezsdítő vízi sportot is.