""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

INFORMÁCIÓK AZ ÜDÜLŐHELYEKRŐL (KUSADASI)

terkep_kusadasi.png

A rengeteg érdekes látnivalóval rendelkező Kusadasi az Égei-tenger egyik legszebb városa, mely az izmiri repülőtértől kb. 90 km-re található. A gyönyörű tengerparttal és hangulatos óvárossal rendelkező Kusadasi neve magyarul Madár-szigetet jelent, nem csak maga a város, hanem a környéke is gazdag látnivalókban. A Madár-szigeten található egy 14.században épült vár, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a végtelen tengerre és a nyüzsgő városra. A tengerjáró hajók mellett jachtkikötő is található az öbölben. Ha Törökország, akkor bazár, vásárlás, alkudozás és ez alól Kusadasi sem lehet kivétel, ahol nem csak nappal, de éjszaka is mozgalmas az élet. 

Az Ókori Világ Hét Csodájának listájára méltán felkerült ephesosi Artemisz-templom mindössze kb. 20 km-re található Kusadasitól, de a közelben van Szűz Mária feltételezhető szülőháza is, melyet szintén érdemes meglátogatni.

A kulturális látnivalók mellett könnyedebb kikapcsolódás lehet egy kirándulás a görögországi Samos szigetére, mely komppal kb. 1 órányira van Kusadasitól. A természetkedvelők pedig ellátogathatnak a 28.000 m2 területen elhelyezkedő Dilek Peninsula Nemzeti Parkba.

A világ természeti csodáinak egyike, az évezredek alatt formált Pamukkale ”gyapotvár”, mely Törökország szimbóluma, 3 órányira van Kusadasitól.

 

A csodaszép környezet, a kristálytiszta vizű tenger és a méltán híres török vendégszeretet mellett kiváló helyi konyha várja az idelátogató turistákat, ahol a bazár, a víziparkok, a hagyományos török fürdők és a szórakozóhelyek is minden igénynek megfelelnek.

 

Kusadasi tengerpartja nagyon változatos, a csendes öblök, sziklás, gyorsan mélyülő partszakaszok mellett megtalálhatók a hosszan elnyúló homokos és a városi köves-kavicsos nyilvános strandok is, melyek közül a leghíresebbekről összegyűjtöttünk pár hasznos információt:

 

Ladies Beach:

Ez a központhoz közeli, akár gyalogosan, de dolmusokkal is könnyen megközelíthető tengerparti rész onnan kapta a nevét, hogy a régi időkben csak a hölgyek fürödhettek ezen a szakaszon. Ez az egyik legnépszerűbb és leghíresebb strandja Kusadasinak, melyet pálmafákkal ölelt tengerparti sétány övez. A sétányon különféle üzletek, bárok, kávézók találhatók.

Long Beach:

Ez az összességében 18 km hosszú tengerparti szakasz a nevét arról kapta, hogy eredetileg ez volt a leghosszabb strandja Kusadasinak. Manapság már csak azt a strandot hívják így, ahol ez a tengerparti szakasz kezdődik. A Kusadasi központjától kb 6 km-re húzódó tengerparti szakaszon számtalan üzlet, kávézó mellett aquapark is található, ahol 8 medence és 14 csúszda várja a szórakozni vágyó felnőtteket és gyermekeket.

Downtown Beach:

Ez a partszakasz a városközpont közelsége miatt nagyon népszerű. A tengerjáró hajók és a jachtok kikötője által körülölelt nyilvános strandról rálátni a Galamb-szigetre, mely Kusadasi egyik jelképe.