""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!! !!!!!!!!!! (ALAPÁR 2 FŐ RÉSZÉRE) !!!!!!!!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

SZAHARA TÚRA (2 NAP)

Ár: 220 DT / fő

1.       NAP:

Korai indulás a szálloda elől légkondicionált autóbusszal. Első állomásként El Jemben a világ harmadik legnagyobb amfiteátrumát tekintik meg, melyet a III. században építettek a rómaiak. Változatos tájakon haladva jutnak el Matmatába. Ez a kopárságában is egzotikus vidék és környéke volt a forgatási helyszíne számos hollywood-i szuperprodukciónak: pl.  A csillagok háborújának és Az angol betegnek is. Ebéd után keresik fel a közelben fekvő ősi berber lakásokat, a föld alá épült világhírű troglodytákat. Felejthetetlen élmény látni a hőség és az ellenség távoltartására épült és ma is lakott otthonokat. Tovább utaznak Kebili oázisba, majd tovább délnek igazi sivatagi tájakra érve. Douz oázisában fakultatív módon tevegelni is lehet. Ezt az élményt nem szabad kihagyni! Vacsora és szállás egy negy csillagos szállodában.

2.       NAP:

Korai ébresztő, majd reggeli után indulás a Chott El Jerid kiszáradt sóstón keresztül Touzeur felé. Útközben megtekinthetik a varázslatos napfelkeltét. Két kiváló fakultatív program is igénybevehető ezután. Tozeurban lovaskocsival fedezhetőek fel a helyi datolyaültetvények és pálmaligetek. Ezután terepjárókkal lehet az Atlasz-hegység lenyűgöző tájait bejárni. Egy izgalmas sivatagi utazás folyamán eljutnak Ong Jamel-hez a tevenyak sziklához, és Mos Espa-ba a Csillagok háborúja díszletvárosába. A foszfát vidékeken át Gafsa irányába folytatódik az út. Itt fogyasztják el az ebédet, majd Kairouan az iszlám negyedik szent városa jelenti a túra utolsó úti célját. 

 

TUNISZ – KARTHÁGÓ – SIDI BOU SAID (1 NAP)

 

Ár: 90 DT / fő

Rövid gyalogos városnézés Tuniszban, az ország fővárosában, szabadidő a bazárban vásárlási lehetőséggel, majd múzeumlátogatás, a római és pun műemlékek megtekintése a Karthágói Múzeumban. Karthágóban - mely az egykori pun birodalom legendás gazdagságú fővárosa volt, Antoninus Pius császári fürdőjének maradványai és a város romjainak felfedezése, majd ebéd. Délután a lélegzetelállítóan gyönyörű és csodálatos fekvéséről híres andalúz művészfaluba, Sidi Bou Said-ba látogatunk. A városban szabad program, mely során jellegzetes kávézójában elfogyaszthatunk egy török kávét vagy egy menta teát.

 

HAJÓKIRÁNDULÁS (1/2 NAP)

 

Ár: 40 DT / fő

Az azúrkék színű Földközi-tengerre kalózhajók fedélzetén hajózunk ki, majd lehorgonyzás után átérezhetjük a hullámok ölelését vagy megpróbálkozhatunk saját ebédünk kifogásával. Amennyiben esetleg nem járnánk sikerrel, a fedélzeten élvezhetjük a könnyű ebédet (hal, saláta, üdítő, víz), miközben a kalózhajó legénysége gondoskodik szórakoztatásunkról.

KAIROUAN - EL JEM – MONASTIR (1/2 NAP)

Ár: 90 DT / fő

El Jem – a Római Birodalom idején jelentős kereskedelmi központ volt, az itt épített amfiteátrum jelenleg a harmadik legnagyobb a világon, ennek jó állapotban megmaradt romjait járhatják be majd, ezután Monastirban, Tunézia első elnökének, Habib Bourgiba-nak a Mauzóleumát látogathatják meg Monastir főterén, a Ribat szomszédságában.

 

KARAVÁN (1/2 NAP)

Ár: 40 DT / fő

A környékbeli olíva ligetek és tanyák világát fedezhetik fel a 3 órás karavántúra során. Utazhatnak tevén, lovon, lovas kocsin. A karavánút során a hagyományos berber kenyér, a Tabuna sütését is bemutatják és természetesen meg is kóstolhatják a frissen sült kenyeret. A program során rendhagyó teveetetésre is vállalkozhatnak.

AL ZAHRA EST

Ár: 90 DT /fő

A délután induló és késő estébe nyúló program keretében megismerkedhetnek a tradicionális tunéziai élettel, majd orientális tunéziai 3 fogásos vacsora, amely alatt a szinpadon táncosok szórakoztatják a közönséget. Az est folytatása pedig egy világszinvonalú lézer show, amely Tunezia 3000 éves történelmét mutatja be Önöknek. Felejthetetlen élményt nyújt minden korosztály számára.

ZULU SHOW – ÁLLATKERT LÁTOGATÁSSAL

Ár: 85 DT / felnőtt

Tunézia legnagyobb állatkertjét látogatják meg, ahol a 36 hektáros parkban afrikai állatokban gyönyörködhetnek. Látogatás után tunéziai nemzeti ételekből álló vacsora várja Önöket, melynek fogyasztása közben fekete afrikai táncosokkal, hastáncossal, tunéziai folklór műsorral gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról. A vacsorához korlátlan üdítő, víz és borfogyasztás biztosított.

 

Az alábbi fakultatív programokrók az idegenvezető ad bővebb felvilágosítást az információs órán:

Delfin úszás,  Carthage land , Sousse by night ( éjszaka Sousseban ), Kuriat szigetek

 

FONTOS! - A fakultatív programokat tunéziai partnerünk szervezi és bonyolítja, őket illeti a felelősség, a Sun & Fun Holidays csupán közvetítői szerepet vállal a kirándulásokkal kapcsolatban. A kirándulások aktuális programjáról, a kirándulásokon való részvétel feltételeiről és az árakról a helyszínre érkezéskor helyi képviselőnk ad tájékoztatást.

Magyar nyelvű idegenvezetést a kirándulásokon csak megfelelő létszámú jelentkező esetében tudunk biztosítani. A minimum létszám kirándulásonként változik, erről minden esetben helyi képviselőnk a helyszínen ad tájékoztatást. Javasoljuk, ha kirándulni mennek, a kirándulási szelvény segítségével a kirándulás előtti nap délutánján rendeljék meg az ébresztést, a másnap reggeli hidegcsomagot és a késői vacsorát – amennyiben erre lehetőség van. A gyakorlat szerint az indulás előtti napon lemondott utazások esetében csak orvosi igazolás bemutatásával igényelhető visszatérítés a befizettet részvételi díjból. Kérjük, tájékozódjanak a programok lemondási feltételeinek részleteiről helyi képviselőnknél.