""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!! !!!!!!!!!! (ALAPÁR 2 FŐ RÉSZÉRE) !!!!!!!!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Az évszázadok során sok különböző nemzet váltotta egymást Tunéziában, és minden bevándorló nép hagyott valamit konyhaművészetéből. Ennek köszönhetően a helyi konyha a legváltozatosabbak közé tartozik. Konyhaművészetében leginkább arab és francia hatások érvényesülnek. A természet, az éghajlat és a tenger nagyban hozzájárult a konyha kifejlődéséhez. Számtalan zöldség és gyümölcs, valamint tengeri élőlény áll rendelkezésre, továbbá meglehetősen nagy hangsúlyt fektetnek a fűszerekre is. A szállodák nagy többségében megkóstolhatja a helyi jellegzetességeket. Amennyiben mégsem felelne meg ízlésének a helyi konyha, akkor sincs oka aggódni, a tunéziaiak nagyon alkalmazkodóak és az európai minta alapján francia ételeket is gyakran készítenek.
Jellegzetes tunéziai ételek:

Kuszkusz

Tunézia nemzeti étele a kuszkusz. Szétőrölt kemény búzából és árpából készül. Főzéséhez egy speciális fazekat használnak, amely alsó részében a szószt főzik és a felső részben a szósz párájában fő a kuszkusz. A szószba raknak paradicsompürét, harisszát és más fűszereket, birka, csirke vagy halhúst, burgonyát és különféle zöldségeket. Végezetül a kuszkuszt összekeverik a szósszal és körberakják hússal és a zöldséggel, amelyet benne főztek meg.

Tazsín

Közkedvelt egybefőtt étel húsból, tojásból, reszelt sajtból és zöldségből.

Harissza

Nagyon kedvelt fűszerfajta, amely valójában egy csípős paszta, amelyet szárított és tört pirospaprikából nyernek. A legtöbb tunéziai szószban megtalálható ez az alkotóelem.

Saksúka

A következő tipikus tunéziai étel. Hagymából, paradicsomból és paprikából főzik, fűszerekkel és fokhagymával ízesítik, amelybe esetenként beleütnek egy tojást.

Brik

Ez a tonhallal, tojással, darált hússal és zöldséggel töltött, leveles tésztából készült, olíva olajban kisütött húsos táska előételnek számít.

Baklewa

Az édességek többsége mézből, datolyapüréből és mogyoróból készül, az magyar ember számára rendkívül édesek, ilyen a baklewa is, amely egy kiváló mézben áztatott sütemény mandulával, mogyoróval töltve. Gyakran gazdagítják szárított gyümölccsel és datolyával.

Az ínyencek asztaláról nem hiányozhat a helyi mentatea, vagy a híres arab kávé néhány csepp rózsavízzel megízesítve. Megéri megkóstolni a szárazborokat is és a helyi Celtia sört.