""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!! !!!!!!!!!! (ALAPÁR 2 FŐ RÉSZÉRE) !!!!!!!!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Tunézia lakossága a külföldiekkel szemben kifejezetten barátságos, és nagyontoleráns. A nagyvárosok egyre inkább megfelelnek az európai normáknak. Az arabvilágra jellemző liberális közfelfogásnak, az iszlám világi felfogásánakköszönhetően a helyi fiatal párok szabadon korzózhatnak. A szent böjti hónap, azaza Ramadán ideje alatti nappali megtartóztatást már nem sanyargató lelkigyakorlatként kezelik, hanem jóval inkább családi ünnepként. A régi normákazonban még hatással vannak a mai világra, így a szállodán és szórakozóhelyekenkívül célszerű visszafogottan, megfontoltan viselkedni.

Vallás, ünnepek, rendezvények


A legnagyobb ünnepek az iszlám valláshoz kötődnek és az iszlám naptár szerinti időpontokbanvannak, évente változó időszakokban. Ilyen ünnepek a Ras as-Sana ünnep, az iszlám Újév, Mohamed születésnapja.

Az év folyamán a Hold járásától és a csillagokállásától függően változó időben tartják aRamadánt, amikor az igaz hitűek egy hónaponkeresztül nem esznek, nem isznak, nemdohányoznak és nem élnek házas életet, addig,míg a Nap le nem megy. A böjt végét mindennap a mecsetekből hallatszódó ágyúdörrenésjelzi, a városok elnéptelenednek, a máskornyüzsgő bazár kis boltjai is bezárnak. A böjtvégét látványos ünnepléssel, az Eid al-Fitr-velzárják. A gyerekeket ilyenkormegajándékozzák. Az ünneplés hangulata análunk szokásos Karácsonyi és Szilveszterihangulathoz, szokásokhoz hasonlítható.

Az Eid al-Adha a mekkai zarándoklat ideje. Ez az ünnep általában márciusra esik, az utcákatgyönyörűen feldíszítik és még a legkisebb falvakban is látványos rituálék láthatók. A legnagyobbművészeti események közül érdemes megtekinteni a Karthágó Nemzetközi Fesztivált, amelyen azegykori római színházban érdekes zene és tánc előadásokat tartanak. A Karthágó NemzetköziFilmfesztivál az afrikai és közel-keleti filmművészet legnagyobb bemutatója.