""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!! !!!!!!!!!! (ALAPÁR 2 FŐ RÉSZÉRE) !!!!!!!!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Tunisz

Tunézia fővárosa, megközelítően 1,5 millió lakossal. A régi időkben Európa-Afrika útvonal fő kereskedelmi kikötő volt, ma a hagyomány és a modern kor tökéletes ötvözetét láthatjuk itt. Érdemes ellátogatni elsősorban a Bardo Múzeumba, ahol a világ legszebb római kori mozaik gyűjteménye látható. Az óváros, a Medina keskeny sikátorai bűbájos hangulata idevonzza a turistákat, és kísértésbe ejt az itt árusított anyagok, szőnyegek és ajándékok látványa.

Monastir

Tunézia egyik legszebb fürdővárosa Monastir, eredeti nevén Ruspina, kb. 190 km-re délre fekszik a fővárostól. A város legismertebb nevezetességei közé tartozik az impozáns 8. századi Ribat kolostor és a 9. századból való Nagy Mecset. Monastir azonban elsősorban az első tunéziai elnök, Habib Boughuiba szülővárosaként ismert. A városban található az elnök hagyományos stílusban épült, aranykupolás mauzóleuma is. A modern város pálmákkal övezett, széles sétányaival, tágas tereivel és nagyszerű szállodáival kiváló feltételeket biztosít az üdülni vágyók számára.

Sousse

Tunézia harmadik legnagyobb városa, az ország gyöngyszeme. A gyönyörű Medina (óváros) fűszerekkel és ajándékokkal teli bazárral hívogat, homokos strandjai és a tiszta tenger aktív pihenéshez adnak tökéletes terepet. A város a legnagyobb számú turista által látogatott és legkedveltebb üdülőhely, amely gyönyörű szállodákat, finom homokos tengerpartot, és pezsgő éjszakai életet kínál. Aki már egyszer járt itt, biztosan vissza kíván térni az élettel teli, lüktető városba, amelyben számos diszkó, pub, bár és étterem mellett kipróbálhatjuk szerencsénket a kaszinóban is. A nevezetességek közé tartozik a 13 m magas, várfallal körülvett Ribat erőd, vagy a Khalef al Fatah világítótorony. Az időszámításunk után 859-ben épült torony harminc méter magas, innen csodás kilátás nyílik az egész városra.

Port El Kantaoui

Sousse-szal szinte egybeépülve, tőle 5 km-re északra található ez a festői kisváros. Tunézia Rózsadombjának is nevezik ezt az üdülőhelyet. Az ideözönlő turisták körében a legismertebb és legkedveltebb hely. Csodálatos hófehér luxusházak, szállodák, bazárok jellemzik gyönyörű kikötőjét, amely az ország harmadik legnagyobb jachtkikötője. A város híres hatalmas golfpályáiról, ahol a golfozás szerelmesei tölthetik el felejthetetlenül nyaralásukat.

Hammamet

A gyönyörű, széles, homokos strandoknak és színes kertjeinek köszönhetően Hammamet méltán viseli a „Tunézia legkedveltebb üdülőhelye” címet. Itt található a csodálatos Medina, azaz óváros, melyből számos minaret tornya emelkedik ki, amelyet a hangulatos kikötő, éttermek és boltok sokasága tovább színesít. De látható itt egy teljesen új, modern kerület is, Yasmine, ahol különböző kategóriájú szállodák találhatók, amelyek közül sok a legmagasabb minőséget képviseli. A történelmi nevezetességek közé tartozik a 15. századból származó erőd, amelynek udvarán a város patrónusának, Sidi Bou Alinak a mauzóleuma található. Közvetlenül az erőd alatt húzódik a medina és piactere. A festői halászkikötő naplementekor felejthetetlen látványt nyújt.

Nabeul
A hetvenezer főt számláló város - 70 km-re Tunézia fővárosától és 10 km-re Hammamettől - az ország egyik legtermékenyebb vidékén, a Cap Bon félszigetén fekszik. Nabeul az ország legfontosabb városai közé tartozik. A várost elsősorban az agyagműves mesterség, a római kultúra, valamint a szőlőhegyek tették ismertté, ahol a legjobb tunéziai borokat állítják elő. Érdemes felkeresni a helyi piacot, amelyet péntekenként tartanak a városban. A helyi kerámia mellett szőnyegek, fűszerek, háztartási cikkek és élő állatok is kaphatók. Az árusok hangos beszéde, a színek és illatok tarkasága felejthetetlen élményekkel teszik gazdagabbá az idelátogatókat.

Mahdia

Monastirtól 40 kmre délre fekvő város, Tunézia valamikori fővárosa, egyre nagyobb népszerűségnek örvend, miközben megőrizte meghitt karakterét. A kicsiny óváros – Medina a turisták által szívesen látogatott hely. Minden pénteken itt tartják az egyik legnépszerűbb halpiacot. A gazdag szállodakínálatnak, gyönyörű strandoknak, valamint a helység páratlan bájának köszönhetően a turisták választása egyre gyakrabban esik erre a városra.