""

 
!!!! PÉNZTÁRCABARÁT AJÁNLATOK !!!!
Honnan
Úticél Dátum Éj Ár

Miért éppen Egyiptom?

 

Egyiptom felfedezése a legtöbb ember bakancslistájának elején szerepel. Aki még nem járt ott annak azért, aki pedig visszajáró utazó tudja, hogy ez az Észak-afrikai ország egyedülálló történelmi látnivalókkal és emlékekkel, csodálatos tengerparttal és utánozhatatlan vízi élővilággal kápráztatja el vendégeit.

 

A repülőről leszállva egyből megérezzük a sivatag felől érkező forró nyári levegőt és máris a szállodánk medencéjébe, vagy a Vörös-tenger hullámai közé vágyunk.

 

Hurghada városa Egyiptom legnépszerűbb üdülőközpontja. Évente százezrek érkeznek ide egy kis egzotikus láblógatásra. A fáraók országának itt lévő szállodáiban minden megtalálható, amire egy nyaralás során szükségünk lehet.

 

A város három részből áll – északon az óváros Dahar az öreg bazárral; középen a gyorsan növekvő, zsúfolt újváros Sakkala belvárosi és mégis tengerparti hotelekkel, délen pedig a tengerparton hosszan elterülő szállodák sora található.

 

A központból indulva rengeteg színes és érdekes fakultatív programra indulhatunk el. Így például ellátogathatunk Egyiptom fővárosába Kairóba, mely egy élettel teli, lüktető metropolisz; itt ötvöződik a legősibb kultúra gazdagsága a modern civilizáció vívmányaival. A főváros leg ismertebb látnivalói a Szfinx és a Gízai Piramisok, melyeket a világ hét csodája között tartanak számon, és a mai napig építészeti talánynak számítanak és melyeket egyszerűen vétek kihagyni. Nagyszerű elfoglaltságot kínál még a Kairói Múzeum, mely gazdag ókori egyiptomi műalkotások, kulturális műemlékek sokaságát mutatja be. Többek között itt tekinthető meg a fiatalon elhunyt fáraó, Tutanhamon halotti maszkja is mely talán a leghíresebb régészeti lelet a fáraók korából a piramisok és a Szfinx mellett.

HRG teve.jpg

   

Szintén Hurghada lehet a kiindulópontja egy luxori kirándulásnak, ahol az ókori világ királyinak sírhelyeit tekinthetjük meg, vagy egy felszíni búvárkodással egybekötött vörös-tengeri szigetlátogatásnak (Giftun sziget) , de a sivatag sem maradhat ki az élmények közül. Itt jeepek, quadok és tevék várják a kalandorokat, hogy aztán bepillantást nyerjenek az őslakos beduin élet mindennapjaiba.

 

Felejthetetlen utazásban és élményekben lehet tehát részünk egyiptomi látogatásunk alkalmával, melynek során magunkba szívhatunk egy kis darabkát e titokzatos és varázslatos világból.