BULGÁRIA ÜDÜLŐHELYEK

 

NESZEBÁR

A Fekete-tenger partján, egy félszigeten található ókori várost nyáron turisták hadai lepik el. Az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, a Napos-part, a várostól északra található, így nem csoda, hogy a 3000 évnyi történelmet bemutató Neszebár igen kedvelt az utazók körében. A trákok által alapított városban jártak a görögök, rómaiak, bizánciak, törökök – és minden korszak emléke fellelhető itt. Az i.sz. 680-tól a Bizánci Birodalom püspöki székhelye volt. A városfalon belül megcsodálhatjuk a hagyományos faházakat, és összesen mintegy 40 templomot is. A régi város valóságos kis ékszerdoboz: 1993 óta szerepel az UNESCO világörökség védelmi listáján. A szűk, keskeny utcákra autóval tilos behajtani, így gyalogosan kell bejárni a főbb látnivalókat: szélmalom, bizánci kapubástyák, Eleuszi Szűz Mária templomának romjai, Keresztelő Szent János templom, Mihály és Gábriel arkangyal temploma, Megváltó-templom. A műemlék házak: Szkuliev-ház, Hadzsi -Tranosz-ház, Kjucsuk-ház, Vasziloglu-ház. Sétáljon el Neszebár szállodákkal tarkított újvárosától az óváros romantikus utcácskáiba, ahol megtekintheti a különleges, fából faragott erkélyekkel díszített házakat és pompás homlokzatokat, illetve a kikötőt! Csatlakozzon hajókázással egybekötött városnéző sétáink valamelyikéhez!

General_view_of_Nessebar_ancient_city_on_the_Black_Sea_coast_of_Bulgaria.jpgOld_church_Pantocrator_Christos_in_Nessebar_old_Bulgarian_town.jpgOld_town_panorama_sea_boats_in_Nessebar_or_Nesebar_in_Bulgaria_Black_sea.jpg  

NAPOSPART

A 8 km hosszú és 150 m széles, sekély, finomhomokos Napos-part kitűnő vízminőségével egy igazi családi és gyermek üdülőközpont. A központban, a parti sétány és a sétáló utcák mentén számos bevásárlási és szórakozási lehetőség, valamint étterem és bár várja a változatos nyaralásra vágyó vendégeket. Napos-parton nincsenek utcanevek, így legkönnyebben az ismertebb szállodákhoz viszonyítva lehet tájékozódni. Az abszolút központnak a Hotel Kubánnál kezdődő sétálóutca számít.

Aerial_view_of_drone_to_sea_resort_Sunny_Beach_on_the_Bulgarian_Black_Sea_coast.jpg

SZOZOPOL

A város Burgasztól 30 km-re, délre fekszik. A legrégebbi fekete-tengeri várost a görögök i.e. 610-ben, Apoloniának keresztelve alapították. A várost később a rómaiak lerombolták. A 18. századi bolgár felvilágosodás korszaka hozza el második felvirágzását. Itt kerül megrendezésre minden év szeptember elején az Apollónia művészeti programsorozat. Szozopol festőien szép, és a 18-19. század hangulatát idéző óvárosi része, a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. Közelben található a festői szépségű Ropotamo folyó deltája.

Bulg_ria_beach2.jpgSozopol_Bulgaria.jpgblack_sea_and_old_town_in_Sozopol_Bulgaria.jpg

POMORIE

Hatalmas kiterjedésű mezők és szőlőskertek várják az idelátogatókat. A kis, festői Pomorie egy félszigeten fekszik, gyümölcsöskertekkel és szőlőhegyekkel körülvéve. A közelben fekszik egy kis tó, amelyben gyógyhatású Liman-hab található, melyet különböző gyógykezelésekhez használnak.

Aerial_view_to_Pomorie_city_on_the_Bulgarian_Black_Sea_coast.jpg

 

Sun&Fun Holidays - Minőség és Biztonság