KRÉTA - ÜDÜLŐHELYEK 

HERAKLION

Kréta legnagyobb városa egyben a sziget fővárosa is. A tenger mellett fekvő, 150.000 lakosú Heraklion igazi nagyváros. Kréta legforgalmasabb repülőtere is a város mellett található. A fővárosnak több ezer éves múltja van: kikötőjét a krétai civilizációk már az ókor óta használják, és a mínoszi kultúra egyik központjának tekintett Knosszosz is a közelben terül el. A város alapkövét szaracénok rakták le i.sz. 824-ben. Alig száz évvel később a város bizánci uralom alá került, majd 1204-ben eladták a velenceieknek. A velenceiek által ‚Candia’ néven emlegetett város hamar a környék kulturális központjává vált. 1462-ben a város falait nagyon komolyan megerősítették. Az egyre erősebb város fejlődésének az oszmán birodalom megérkezése vetett véget a 17. század közepén. A törökök óriási haderővel, több száz fős hajóhaddal támadták a szigetet. A törökök a város elfoglalása után a súlyos károkat szenvedett falakat kijavították, a templomokat mecsetekké alakították át. 1913-ban a sziget egyesült Görögországgal. A várost ekkortól kezdték csak a ma ismert nevén, Heraklionként hívni. Mára Heraklion Görögország negyedik legnagyobb városává nőtte ki magát, illetve repülőtere Athén után a második legforgalmasabb görög repülőtér.

Heraklion_Crete_photo_of_Heraklion_Iraklio_capital_of_the_Greek_island_of_Crete_taken_by_Hand_Camera.jpgAgios_Minas_Saint_Minas_Cathedral_Heraklion_Crete_island_Greece.jpgView_of_Heraklion_harbour_from_the_old_venetian_fort_Koule_Crete_Greece.jpg

ANISSARAS

24 km-re keletre fekszik Herakliontól és 1 km-re Hersonissos nyugati végétől. Ez a térség része a különleges partszakasznak, mely Kokkini Hanitól Maliáig húzódik. Ugyan kőhajításnyira van Hersonissostól, mégis teljesen más világba érkezik az ide utazó: néhányan úgy emlegetik, mint Hersonissos igényes külvárosa. Itt a hotelek szolgáltatása talán a legjobb színvonalú Krétán, a legmagasabb kategóriát kereső utasok is biztosan tökéletes nyaralásra számíthatnak. Anissaras-ban nincsenek nyüzsgő bárok vagy az éjszakai élet, itt az ex-kluzív kikapcsolódást kedvelő turisták érezhetik magukat otthon. Természetesen Hersonissos közelsége remek lehetőséget nyújt mindenkinek, aki tavernát, diszkót választ esti elfoglaltságnak.

annisaras.JPG

HERSONISSOS

Kelet-Kréta egyik leglátogatottabb üdülő települése. A tömegturizmus a ’60-as évektől kezdődően indult be, és a főként mezőgazdasággal foglalkozó falu hamarosan kedvelt nyaralóközpont lett. Ma Hersonissos tengerpartján elsősorban szállodák és apartmanok sora található. A környék teljesen kiszolgálja az ideérkező turistákat. Éttermek, bárok, szórakozóhelyek, tavernák sora várja a vendégeket. Butikokban és ékszerüzletekben is nézelődhetünk, ezek változatos árakon kínálják minden igényt kielégítő termékeiket. A közelben fekszik Kréta egyetlen nagy golfpályája, de a település akváriuma is várja a vizek világa iránt érdeklődőket. Hersonissos keleti részén terül el a település kikötője, ahonnan hajóba szállva akár rövid kirándulásokat is tehetünk.

Crete_island_coast_near_Hersonissos_at_sunny_summer_day.jpgCrete_Hersonissos_Traditional_Village.jpgThe_harbor_of_the_famous_resort_Chersonissos_Crete_Greece.jpg

 

Sun&Fun Holidays - Minőség és Biztonság