EGYIPTOM ÜDÜLŐHELYEK

HURGHADA

A Vörös-tenger partján fekvő város, mely alig 30 évvel ezelőtt még csak egy kis halászfalu volt. Már saját repülőtérrel rendelkező várossá nőtte ki magát, és jelenleg Egyiptom egyik legnépszerűbb tengerparti üdülővárosa. Hurghada, vagy ahogy arabul hívják Ghardaka, három részre osztható:

Dahar az óvárosi rész, ahol két érdekes látnivaló van: a bazár és Hurghada jelenlegi legnagyobb mecsete.

Szakkala az újváros rész, mely Hurghada turisztikai  központja, ahol rengeteg szálloda, étterem, kávézó, szórakozóhely, üzlet és bazár, valamint egy modern jachtkikötő, a New Marina található.

Village Road, újonnan a városhoz csatolt 3 km hosszú sétálóutca, melynek központi részén a Grand Hotel és a Grand Resort, innen északra kb fél km-re pedig, a Duty Free (Vámmentes) bolt található.

A Kairótól kb. 450 kilométerre, délre fekvő város a Vörös-tenger és Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülőhelye. A csodálatos korallzátonyoknak köszönhetően a helységet a világ egyik legismertebb búvárparadicsomaként tartják nyilván. Az aktív pihenést szolgáló ajánlatok széles skálája, úgymint szörf, vízisí vagy búvárkodás mellett számos étterem, bár, üzlet is megtalálható. A nyüzsgő bazárokban valóban minden megtalálható, a bazaltszobrocskától kezdve, a kézzel festett papiruszokon keresztül egészen az ékszerész-remekművekig és a keleti fűszerekig. A kikapcsolódni vágyókat a szikrázó strandokon kívül wellness központok és szépségszalonok sokasága, az éjszakai élet szerelmeseit pedig diszkók és bárok nyüzsgése várja.

 

EL GOUNA

Egyedülálló üdülőhely, mely Hurghada városától kb. 25 kilométerre, északra fekszik. Tökéletes hely a pihenésre, vízi sportok űzésére. Velencéhez hasonlóan egy öblökkel tarkított lagúnán fekszik, így az egész üdülőhelyet tengervízzel teli csatornák szelik át. El Gounában két üzletközpont található szabadtéri mozival, ahol többek között, bárok, éjszakai klubok, egy akvárium és múzeum is várja a látogatókat. Találunk itt kaszinót, 18 lyukú golfpályát és búvárközpontokat a víz alatti világ szerelmeseinek. Lehet vízisízni, szörfözni, teniszezni, squasolni, sőt, lovagolni is. A városka szép épületeinek látványa és a festői fekvés segít elfeledni a mindennapi gondokat és kizökkenni a hétköznapok egyhangúságából.

Beautiful_drone_overview_of_big_golf_course_with_lakes_by_tourists_town_El_Gouna_in_The_Red_Sea_Egypt.jpgView_of_coastline_at_El_Gouna.jpgGolf_von_Sues_El_Gouna.jpg

MAKADI BAY 

A gyönyörű, széles Makadi-öböl Hurghada városától déli irányban kb. 35-40 kilométerre terül el. Napsütötte strandjain nagyszerű időtöltés vár mindenkit. A kristálytiszta tenger, a csodálatos korallzátonyok és a vízi sportok széles skálája aktív pihenésre buzdítanak. Többségben magasabb kategóriájú szállodák vannak ebben a térségben. A tengerpart pedig koralos. Az utóbbi években egy kisebb turista központ épült ki, ahol kávézók, éttermek várják vendégeiket. Makadi-Bay központjának a neve Madinat. Makadiból menetrend szerinti autóbuszjárat közlekedik Hurghadába.A kis település piciny központjának üzletei és éttermei garantáltan elvarázsolják az idelátogatókat és az esti kikapcsolódást keresőket.

lRed_sea_coral_reef_in_Makadi_Bay_Egypt_.jpgThe_red_sea_beach_in_a_quiet_bay_Egypt_Makadi_Bay.jpgRed_sea_coral_reef_in_Makadi_Bay_Egypt_.jpg
 
SOMA BAY

Hurghada városától kb. 45 kilométerre, déli irányba gyönyörű öböl számos magas kategóriájú szállodával, valamint lassan mélyülő, homokos strandszakaszokkal dicsekedhet. Itt található Egyiptom egyik legszebb 18 lyukú golfpályája is. Soma Bay ideális választás azok számára, akik igényes szállodákban kívánják eltölteni szabadságukat, de a búvárkodás és a sznorkelezés szerelmesei is megtalálják itt számításukat, hiszen a Vörös-tenger legszebb búvárhelyei közül néhány az öböl közelében található. A történelmi műemlékek iránt érdeklődők számára ugyancsak ideális kiindulópont, hiszen Luxor és látnivalói mindössze kb. 240 km-re találhatók.     

Water_walk_and_snorkeling_corals_area_at_Soma_bay_Hurghada_Egypt.jpgTropical_resort_beach.jpgWater_walk_at_Soma_bay_Hurghada_Egypt.jpg

SAHL HASHEESH 

A Sahl Hasheesh öböl Hurghada legújabb üdülőövezete, mely kb. 20 km-re, délre található Hurghada városától. Az üdülőfalu egy pici városközponttal rendelkezik, ahol üzletek és egy kisebb bazár várja az idelátogatókat. Az elegáns, magas kategóriájú szállodák többsége gyönyörű homokos tengerparttal rendelkezik, ám a felszíni búvárkodás szerelmesit sem éri csalódás, hiszen a korallfoltok élővilága lenyűgöző látvánnyal csalogatja őket. Sahl Hasheesh-t a magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodát kereső utasainknak ajánljuk, valamint azoknak, akik egy igazi csendes nyaralásra vágynak, a „világtól elzártan”, egy nyugodt, exclusive környezetben.

Apartments_on_the_coast_Red_Sea_.jpgAncient_egyptian_statues.jpgEmpty_beach_on_the_Red_Sea_coast_of_Sahl_Hasheesh_Hurghada_Egypt.jpg

 

SAFAGA

Hurghada városától déli irányba, kb. 55-60 kilométerre található ez a kis kikötővárosból lett üdülőfalu. Elsődleges vonzerejét a hosszú homokos tengerpartok mellett a lélegzetelállító korallzátonyok és víz alatti élővilág alkotják. Safaga ideális választás a különböző vízi sportok és a búvárkodás szerelmeseinek, hiszen itt a szörfösök, a kiteszörfösök és a búvárok is hódolhatnak szenvedélyüknek. A parttól nem messze 1991. december 15-én elsüllyedt hajóroncs, a Salem Express található.Mindezek mellett számos egyéb vízi sporttal is várják az idelátogatókat. Fekete homokos dűnékkel tarkított tengerpartjainak, érintetlen környezetének és gyógyvizű forrásainak köszönhetően pedig kiemelkedő terápiás központ, ahol elsősorban az ízületi gyulladásban szenvedők és a pikkelysömörösök gyógyulhatnak. A csendes városka igazi kikapcsolódást nyújt, szolidabb éjszakai élettel.

Safaga_beach_Egypt.jpgEgypt_Safaga_Red_Sea_coast_waves_blue_lagoon_white_sand_sunny_day_vacation_by_the_sea.jpgSeascape_near_Safaga_Egypt.jpg

Sun&Fun Holidays - Minőség és Biztonság